Select Page

BRANIMIR VUKŠIĆ – NAJBOLJI SOMMELIER DALMACIJE 2018.

Branimir Vukšić, sommelier u šibenskom Pelegriniju, proglašen je najboljim sommelierom na Prvenstvu sommeliera Dalmacije 2018. koje je u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, održano 16. i 17. travnja, u dubrovačkom hotelu Excelsior.

Vukšić je u finalu odmjerio snage s kolegama iz dubrovačke Nautike, Vinkom Fornažarom i Markom Šramom koji su natjecanje završili kao drugi, odnosno treći. Finalisti su svoje znanje pokazali u specifičnim vještinama kao što su: dekantiranje vina, otvaranje pjenušca, slijepom kušanju vina i jakih alkoholnih pića, ispravljanju vinske karte, pravilnom točenju magnuma i poznavanju stranih jezika u komunikaciji s gostima.

Izvršni organizator Prvenstva sommeliera Dalmacije bila je dubrovačka agencija Event Lab a glavni koordinator aktualni sommelierski prvak Hrvatske Siniša Lasan pa im se HSK i ovim putem zahvaljuje na odlično obavljenom poslu.

Počelo 3. prvenstvo sommeliera Dalmacije

Danas je u dubrovačkom hotelu Excelsior počelo 3. Prvenstvo sommeliera Dalmacije. Na Prvenstvu sudjeluje 24 natjecatelja iz svih krajeva Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Korčula, Orebić, Brač i Tisno). Natjecatelji će danas, pred ocjenjivačkim sudom, pokazati svoja stručna sommelierska znanja i tako odrediti trojicu finalista koji će nastupiti u sutrašnjem finalu – pred publikom. Sutrašnje zanimljivo finale započet će se u Excelsioru u 14:30 sati. Finalisti će se nadmetati u pet zanimljivih disciplina a njihov će rad ocijeniti stručni žiri koji broji 12 članova među kojima je, kao poseban gost, i Eric Zwiebel, Master Sommelier, redoviti finalist na svjetskim sommelierskim nadmetanjima.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da prisustvuju finalu 3. Prvenstva sommeliera Dalmacije.

Hotel Excelsior, utorak 17. travnja u 14:30 sati.

Dobrodošli!

 

Master Sommelier Eric Zwiebel  na 3. prvenstvu sommeliera Dalmacije u Dubrovniku

U tijeku su završne pripreme za održavanje 3. prvenstva sommeliera Dalmacije u Dubrovniku. Kako smo već najavili, Prvenstvo će se održati u dubrovačkom hotelu hotel Excelsior u ponedjeljak 16. (izlučna takmičenja) i u utorak 17. travnja (finale).

Sudjeluje 26 natjecatelja zaposlenih u dalmatinskim hotelima i restoranima, ocjenjivački sud broji 12 sudaca među kojima je i Eric Zwiebel, Master Sommelier kao internacionalni strukovni autoritet.

Eric Zwiebel, MS rođen je u Alsaceu u Francuskoj. Posljednjih 16 godina živi i radi u Londonu, kao cellar master u Summer Lodge Country House Hotelu.  Master Sommelier titulu zavrijedio je 2001. godine a od tada proglašen je najboljim sommelierom Ujedinjenog Kraljevstva (2004.), bio je  3. na Europskom prvenstvu sommeliera (2006. i 2008.), sudjelovao u finalu Svjetskog prvenstva sommeliera 2007. i osvojio  4. mjesto na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Tokiju.

Na 3. prvenstvu sommeliera Dalmacije prijavljeno 26 natjecatelja

U tijeku su završne pripreme za održavanje 3. prvenstva sommeliera Dalmacije u Dubrovniku. Kako smo već najavili, Prvenstvo će se održati u dubrovačkom hotelu hotel Excelsior u ponedjeljak 16. (izlučna takmičenja) i u utorak 17. travnja (finale).

Zaključena je takmičarska lista koja broji čak 26 natjecatelja iz svih krajeva Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Korčula, Orebić, Brač, Tisno).

Najavljeni su i brojni zanimljivi gosti a o svim detaljima izvjestiti ćemo vas u sljedećim Novostima.

 

Marko Škarica i Goran Petrić dobitnici međunarodne ASI diplome

Sa zadovoljstvom obavještavamo da su naši kandidati Marko Škarica (Villa Ariston, Opatija) i Goran Petrić (Noel, Zagreb) s uspjehom položili sve zahtjevne ispite i tako zaslužili međunarodnu ASI diplomu.

To je najveće priznanje koje dodjeljuje ASI, međunarodna sommelierska udruga. Osim Škarice i Petrića, od naših članova međunarodnu ASI diplomu su dobili Siniša Lasan (2015.), Filip Savić i Ivan Jug (2016,) te Mario Meštrović (2017.).

Srdačne čestitke!