Select Page

Master Sommelier Eric Zwiebel  na 3. prvenstvu sommeliera Dalmacije u Dubrovniku

U tijeku su završne pripreme za održavanje 3. prvenstva sommeliera Dalmacije u Dubrovniku. Kako smo već najavili, Prvenstvo će se održati u dubrovačkom hotelu hotel Excelsior u ponedjeljak 16. (izlučna takmičenja) i u utorak 17. travnja (finale).

Sudjeluje 26 natjecatelja zaposlenih u dalmatinskim hotelima i restoranima, ocjenjivački sud broji 12 sudaca među kojima je i Eric Zwiebel, Master Sommelier kao internacionalni strukovni autoritet.

Eric Zwiebel, MS rođen je u Alsaceu u Francuskoj. Posljednjih 16 godina živi i radi u Londonu, kao cellar master u Summer Lodge Country House Hotelu.  Master Sommelier titulu zavrijedio je 2001. godine a od tada proglašen je najboljim sommelierom Ujedinjenog Kraljevstva (2004.), bio je  3. na Europskom prvenstvu sommeliera (2006. i 2008.), sudjelovao u finalu Svjetskog prvenstva sommeliera 2007. i osvojio  4. mjesto na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Tokiju.

Na 3. prvenstvu sommeliera Dalmacije prijavljeno 26 natjecatelja

U tijeku su završne pripreme za održavanje 3. prvenstva sommeliera Dalmacije u Dubrovniku. Kako smo već najavili, Prvenstvo će se održati u dubrovačkom hotelu hotel Excelsior u ponedjeljak 16. (izlučna takmičenja) i u utorak 17. travnja (finale).

Zaključena je takmičarska lista koja broji čak 26 natjecatelja iz svih krajeva Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Korčula, Orebić, Brač, Tisno).

Najavljeni su i brojni zanimljivi gosti a o svim detaljima izvjestiti ćemo vas u sljedećim Novostima.

 

Marko Škarica i Goran Petrić dobitnici međunarodne ASI diplome

Sa zadovoljstvom obavještavamo da su naši kandidati Marko Škarica (Villa Ariston, Opatija) i Goran Petrić (Noel, Zagreb) s uspjehom položili sve zahtjevne ispite i tako zaslužili međunarodnu ASI diplomu.

To je najveće priznanje koje dodjeljuje ASI, međunarodna sommelierska udruga. Osim Škarice i Petrića, od naših članova međunarodnu ASI diplomu su dobili Siniša Lasan (2015.), Filip Savić i Ivan Jug (2016,) te Mario Meštrović (2017.).

Srdačne čestitke!

Zadar wine festival

Obavještavamo sve naše članove da će se, u Zadru, 24. i 25. ožujka održati Zadar wine festival. Sve aktivnosti Festivala odvijati će se u prostorima Arsenala, dnevna ulaznica stoji 75,00 kn a za redovne članove HSK-a (oni koji su podmirili članarinu za ovu godinu) ulaz je besplatan. U sklopu Festivala, naš član Mario Meštrović održat će četiri radionice.

Više o programu OVDJE.

 

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018.

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije, organizira Sedmo prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera. Izlučni dio natjecanja održati će se u Novigradu, 21. ožujka 2018., a polufinalni i finalni dio u Brtonigli, 23. travnja.  Prijaviti se mogu ugostiteljski radnici  (SSS) s najmanje godinu dana iskustva ili osobe s položenim sommelierski ispitom prve razine uz uvjet da su zaposleni na području Istre i(li) Kvarnera.

PRIJAVE poslati najkasnije do četvrtka 15. ožujka 2018.