Select Page

Počinje 25. Vinistra

Pozivamo  sve naše članove  da posjete  25. međunarodnu izložbu vina  i vinarske opreme Vinistra 2018, koja će se održati od 11. – 13.05.2018. u sportskoj dvorani  Žatika u Poreču. Svečano otvorenje održati će se ispred dvorane Žatika 11.05.2018. s početkom u 13:00 sati. Na brojnim vođenim degustacijama i vinskim radionicama, osim međunarodnih gostiju poput Stevena Spurriera i Suwi Zlatića, kao voditelji sudjelovat će i naši članovi:  Daniela Kramarić, Filip Savić i Emil Perdec.

Svi naši redovni članovi (s uplaćenom članarinom za tekuću godinu), kod kupnje ulaznice, imaju pravo na popust od  50%.

Prijave na info@sommelier.hr do 10.05.2018.

 

Zoran Gregorović pobjednik Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2018.

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i uz pokroviteljstvo TZ Istarske županije, završeno je jučer, 24. travnja u Zajednici Talijana Brtonigla u Brtonigli. Domaćin natjecanja bila je Turistička zajednica Brtonigla, a sponzori su: Agrolaguna Poreč, Radin R Grand Gourmet, Pjenušci Peršurić, Vina Medea, vinarija Bolfan, vinarija Dvorac Belaj, Wine & Tapas Lanterna, te vinari iz Brtonigle.

U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja iz hotelskih kuća: : Maistre’ iz Rovinja, ‘Valamar Riviere’ iz Poreča, ‘Lagune Novigrad’ iz Novigrada, ‘Istraturista’ iz Umaga, ‘Arenaturista’ iz Pule, ‘Plave lagune’ iz Poreča, ‘Liburnije Riviera Hotela’  iz Opatije, ‘Ville Ariston’ iz Opatije, ‘ hotel Petaeani’ iz Labina, ‘hotel Flanoma’ iz Plomina i ‘Stancije Meneghetti’ iz Bala.

U polufinale se plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu, pred brojnom publikom u Zajednici Talijana Brtonigla, nadmetali su se Zoran Gregorović ( Valamar Isabella resort- Poreč), Ivan Dušić (Stancija Meneghetti- Bale), te Darjan Zelić ( hotel Kvarner-LRH Opatija).

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, ispravaku vinske liste, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, pogađanje ‘’na slijepo’’ malvazije sa 4 zemlje te istakanje magnuma.

Konačni poredak je sljedeći: 1. Zoran Gregorović, 2. Ivan Dušić i 3. Darjan Zelić

 

 

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018.

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije, organizira Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018. Četvrtfinale je započelo 21. ožujka u Novigradu u hotelu Maestral. Pristupilo je 28 natjecatelja od koji se 12 plasiralo u polufinale koje će se održati u ponedjeljak 23. travnja, od 9 do 11 sati, u Gornji Orbanići ( Žminj), mljekara Latus te od 12 do 14 sati, u Muzeju vina i seljačkog umijeća u Brtonigli.

Finale će se održati pred publikom, također u ponedjeljak 23. travnja, u 18 sati, u domu Zajednice Talijana u Brtonigli.

Pozivamo sve da prisustvuju finalu i podrže natjecatelje!

BRANIMIR VUKŠIĆ – NAJBOLJI SOMMELIER DALMACIJE 2018.

Branimir Vukšić, sommelier u šibenskom Pelegriniju, proglašen je najboljim sommelierom na Prvenstvu sommeliera Dalmacije 2018. koje je u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, održano 16. i 17. travnja, u dubrovačkom hotelu Excelsior.

Vukšić je u finalu odmjerio snage s kolegama iz dubrovačke Nautike, Vinkom Fornažarom i Markom Šramom koji su natjecanje završili kao drugi, odnosno treći. Finalisti su svoje znanje pokazali u specifičnim vještinama kao što su: dekantiranje vina, otvaranje pjenušca, slijepom kušanju vina i jakih alkoholnih pića, ispravljanju vinske karte, pravilnom točenju magnuma i poznavanju stranih jezika u komunikaciji s gostima.

Izvršni organizator Prvenstva sommeliera Dalmacije bila je dubrovačka agencija Event Lab a glavni koordinator aktualni sommelierski prvak Hrvatske Siniša Lasan pa im se HSK i ovim putem zahvaljuje na odlično obavljenom poslu.

Počelo 3. prvenstvo sommeliera Dalmacije

Danas je u dubrovačkom hotelu Excelsior počelo 3. Prvenstvo sommeliera Dalmacije. Na Prvenstvu sudjeluje 24 natjecatelja iz svih krajeva Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Korčula, Orebić, Brač i Tisno). Natjecatelji će danas, pred ocjenjivačkim sudom, pokazati svoja stručna sommelierska znanja i tako odrediti trojicu finalista koji će nastupiti u sutrašnjem finalu – pred publikom. Sutrašnje zanimljivo finale započet će se u Excelsioru u 14:30 sati. Finalisti će se nadmetati u pet zanimljivih disciplina a njihov će rad ocijeniti stručni žiri koji broji 12 članova među kojima je, kao poseban gost, i Eric Zwiebel, Master Sommelier, redoviti finalist na svjetskim sommelierskim nadmetanjima.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da prisustvuju finalu 3. Prvenstva sommeliera Dalmacije.

Hotel Excelsior, utorak 17. travnja u 14:30 sati.

Dobrodošli!

 

Master Sommelier Eric Zwiebel  na 3. prvenstvu sommeliera Dalmacije u Dubrovniku

U tijeku su završne pripreme za održavanje 3. prvenstva sommeliera Dalmacije u Dubrovniku. Kako smo već najavili, Prvenstvo će se održati u dubrovačkom hotelu hotel Excelsior u ponedjeljak 16. (izlučna takmičenja) i u utorak 17. travnja (finale).

Sudjeluje 26 natjecatelja zaposlenih u dalmatinskim hotelima i restoranima, ocjenjivački sud broji 12 sudaca među kojima je i Eric Zwiebel, Master Sommelier kao internacionalni strukovni autoritet.

Eric Zwiebel, MS rođen je u Alsaceu u Francuskoj. Posljednjih 16 godina živi i radi u Londonu, kao cellar master u Summer Lodge Country House Hotelu.  Master Sommelier titulu zavrijedio je 2001. godine a od tada proglašen je najboljim sommelierom Ujedinjenog Kraljevstva (2004.), bio je  3. na Europskom prvenstvu sommeliera (2006. i 2008.), sudjelovao u finalu Svjetskog prvenstva sommeliera 2007. i osvojio  4. mjesto na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Tokiju.