1. dan
- O kulturi stola
- Tehnika degustacije
- Senzorika vina
- Pregled stanja vinogradarsko-vinarske proizvodnje u svijetu
- Analiza stanja po kontinentima i državama, značajnijim proizvođačima (površine, sortiment, učešće u svjetskoj proizvodnji, potrošnji, izvozu, uvozu…)
- Pregled vinogradarstva i vinarstva u europskim zemljama s degustacijom vina
- Slovenija, Švicarska, Slovačka, Mađarska
- Grčka, Cipar, Rumunjska, Bugarska
2. dan
- Proizvodnja vina – Osvrt na organizacijske specifičnosti (zakonodavstvo, institucije, zaštita i kontrola…) vinogradarsko-vinarske regije uz opis najznačajnijih proizvoda – degustacija vina
- Španjolska, Portugal
- Francuska: Bordeaux, Loire, Corsica, Jura
3. dan
- Francuska: Champagne, Alsace, Borgogna, Rhone
- Francuska: Jugozapad Francuske, Languedoc, Rosignon, Provance
4. dan
- Austrija, Njemačka
- Italija: Trentino-Alto Adige, Piemonte, Lombardia, Val d’Aosta, Liguria, Friuli Venezia Giulia
5. dan
- Italija: Veneto, Emilia Romgna, Marche, Umbria, Basilicata, Calabria, Sardegna, Sicilia
- Italia: Toscana, Lazio, Abruzzo, Molise, Campagna, Puglia
6. dan
- Zemlje Novog svijeta
- Novi Zeland, Kalifornija, Kanada
- Australia i Tasmanija, Čile, Argentina, Južna Afrika
- O vinskom kotaču okusa – ‘aroma wheel’
- Osnove tehnike slaganja jela i vina (2 sata)
Degustacija 42 strana vina
Ukupno: 60 sati ( predavanja i degustacije) + 2 sata ( pismeni i usmeni) ispit
Predviđena su dva vikenda po sljedećem rasporedu:
Petak predavanja od 10.00 do 18.00; od 13.00 do 14.00 ručak
Subota predavanja od 10.00 do 18.00; od 13.00 do 14.00 ručak
Nedjelja predavanja od 10.00 do 18.00; od 13.00 do 14.00 ručak
Cijena tečaja: 600 EUR (4.520,70 HRK) + PDV
Prijava na listu zainteresiranih
Rasporedi tečajeva
HSK © 2023