Select Page

Sommelierski tečaj 2. razine

1. dan

  • O kulturi stola
  • Tehnika degustacije
  • Senzorika vina
  • Pregled stanja vinogradarsko-vinarske proizvodnje u svijetu
  • Analiza stanja po kontinentima i državama, značajnijim proizvođačima (površine, sortiment, učešće u svjetskoj proizvodnji, potrošnji, izvozu, uvozu…)
  • Pregled vinogradarstva i vinarstva u europskim zemljama s degustacijom vina
  • Slovenija, Švicarska, Slovačka, Mađarska
  • Grčka, Cipar, Rumunjska, Bugarska

 2. dan

  • Proizvodnja vina – Osvrt na organizacijske specifičnosti (zakonodavstvo, institucije, zaštita i kontrola…) vinogradarsko-vinarske regije uz opis najznačajnijih proizvoda –  degustacija vina
  • Španjolska, Portugal
  • Francuska: Bordeaux, Loire, Corsica, Jura

3. dan

  • Francuska: Champagne, Alsace, Borgogna, Rhone
  • Francuska: Jugozapad Francuske, Languedoc, Rosignon, Provance

4. dan

  • Austrija, Njemačka
  • Italija: Trentino-Alto Adige, Piemonte, Lombardia, Val d’Aosta, Liguria, Friuli Venezia Giulia

5. dan

  • Italija: Veneto, Emilia Romgna, Marche, Umbria, Basilicata, Calabria, Sardegna, Sicilia
  • Italia: Toscana, Lazio, Abruzzo, Molise, Campagna, Puglia

6. dan

  • Zemlje Novog svijeta
  • Novi Zeland, Kalifornija, Kanada
  • Australia i Tasmanija, Čile, Argentina, Južna Afrika
  • O vinskom kotaču okusa – ‘aroma wheel’
  • Osnove tehnike slaganja jela i vina (2 sata)

Degustacija 42 strana vina

Ukupno: 60 sati ( predavanja i degustacije) + 2 sata ( pismeni i usmeni) ispit

Predviđena su dva vikenda po sljedećem rasporedu:
Petak predavanja od 10.00 do 18.00; od 13.00 do 14.00 ručak
Subota predavanja od 10.00 do 18.00; od 13.00 do 14.00 ručak
Nedjelja predavanja od 10.00 do 18.00; od 13.00 do 14.00 ručak

 

Cijena tečaja: 600 EUR (4.520,70 HRK) + PDV

Prijava na listu zainteresiranih
Rasporedi tečajeva

HSK © 2023