Select Page

Edukacija

U prvi plan svojih aktivnosti HSK stavlja edukaciju što je rezultiralo organizacijom sada već značajnog broja tečajeva i treninga u različitim dijelovima Hrvatske. Prvi dijelovi programa za usavršavanje za sommeliere održani su u Opatiji i u Zagrebu u ožujku i travnju 1999. godine. Predavači su bili naši stručnjaci, kao i gosti iz inozemstva. Od tada pa do danas, HSK je organizirao brojne tečajeve za sommeliere i treninge za usavršavanje u više hrvatskih gradova i mjesta kao što su Pula, Rovinj, Savudrija, Novigrad, Poreč, Umag, Opatija, Crikvenica, Makarska, Omišalj, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Železna Gora, Zagreb, Jastrebarsko, Štrigova-Međimurje, Sv. Ivan Zelina, Osijek, Požega, Mostar, Rab, Hvar, Pag, Korčula.

Edukacija se održava kroz tečajeve za sommeliere (tri razine) te kratke intenzivne treninge dogradnje i usavršavanja znanja.

PROGRAMI TEČAJEVA HRVATSKOG SOMMELIER KLUBA
Hrvatski sommelier klub u svom edukacijskom programu ima tri razine tečaja (programi u nastavku). U cijenu tečaja uključeno je polaganje ispita kojem polaznici po želji pristupaju po završenoj razini. Nakon položenog ispita dobiva se potvrda o završenom tečaju za određenu razinu te se polaznik po želji upisuje na tečaj više razine. Diploma sommeliera stječe se nakon položene treće razine.

Sommelierski tečaj 1. razine (40 sati)
Sommelierski tečaj 2. razine (70 sati)
Sommelierski tečaj 3. razine (80 sati)
Radionice i seminari za ugostitelje, vinare i trgovce
Tematski seminari za ljubitelje vina

HSK © 2023