Select Page

Vinska radionica u Žminju: „Šetnja AustroUgarskim vinogorjima“

HSK organizira vinsku radionicu na temu „Šetnja AustroUgarskim vinogorjima. Radionica će se održati u Wine baru “Šinjorina” u Žminju, 25. veljače 2025., s početkom u 19 sati.

Moderatori radionice: Karin Rupena Perdec i Emil Perdec.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 15 €, a za ostale 20 €.

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do četvrtka, 20. veljače ili do popunjenosti grupe.

Ispit za  ASI Sommelier Diplomu

ASI (Association de la Sommellerie Internationale) najavio polaganje ispita za ASI sommelier diplomu.

Ispit, za sve zemlje svijeta, održati će se u ponedjeljak, 10. ožujka 2025.

Prijaviti se mogu članovi HSK-a koji rade u djelatnosti eno-gastronomije (restorani, vinski barovi, vinoteke, distribucija ili drugo, koji poslužuju ili preporučuju pića na profesionalnoj razini) i koji imaju najmanje tri godine profesionalnog iskustva.

Prijaviti se možete OVDJE do 3. veljače 2025.

Vinska radionica u Vinskoj kući Hažić: „Pjenušci & Šampanjci“

HSK u suradnji s društvom “Hortus Croatiae” organizira vinsku radionicu na temu Pjenušci & Šampanjci“. Radionica će se održati u “Vinskoj kući Hažić”, 6. veljače s početkom u 18 sati pod vodstvom Darka Lugarića.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 35 €, a za ne članove 45 €.

Dostavljamo vam popis etiketa:

  1. Hažić Protagonist Toni Extra Brut 2022.
  2. Cmrečnjak Polaris Extra Brut 2022.
  3. Štampar Urban white Extra Brut 2022.
  4. Jerome Borealis Brut 2022.
  5. Jakopić Terbotz Brut 2020.
  6. Gut Hermannsberg Brut
  7. Gobelsburg Reserve Brut
  8. Arthur Metz Crémant d’Alsace Brut
  9. Champagne Devaux D Millésimé Brut
  10. Raventos i Blanc, Blanc de Blancs Vintage Extra Brut

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do petka, 31. siječnja 2025.

 

Održana vinska radionica na Rabu: Vinske sorte Kvarnera

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatskog sommelier kluba, 18. prosinca 2024. u Valamar Padova Hotel na Rabu održana je vinska radionica posvećena vinskim sortama Kvarnera.

Radionicu je vodila sommelierka Lucija Matijević, koja je sudionicima pružila dubinski uvid u raznovrsnost i jedinstvenost kvarnerskih vinskih sorti. Polaznici su imali priliku kušati vrhunska vina regije te se upoznati s njihovim specifičnostima, poviješću i ulogom u promociji Kvarnera kao vinske destinacije.

Radionica je još jedan korak u nastojanjima Turističke zajednice Kvarnera i Hrvatskog sommelier kluba da potiču enogastronomsku ponudu regije i promovira lokalne vrijednosti kroz autentične doživljaje.

HSK radionica u Zadru: Vinska paralela – svjetske crne vinske sorte Hrvatske i Francuske

HSK u suradnji s TZ Zadarske županije organizira vinsku radionicu na temu „Vinska paralela- svjetske crne vinske sorte Hrvatske i Francuske“. Radionica će se održati u Picnic Bistrou, 18. prosinca s početkom u 20 sati pod vodstvom Ivana Stiblika.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 15 €, a za ostale 25 €.

Popis vina na radionici:

  • Merlot: Korlat & Reserve Mouton Cadet Saint Emilion
  • Cabernet Sauvignon: Vallis Rabiosa & Les Légendes Bordeaux Rouge
  • Syrah: Velebna & St. Joseph Le Grand Pompée
  • Grenache: Fiolić & Château d’Aussières

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do ponedjeljka, 16. prosinca  ili do popunjenosti grupe.

 

Istarski vinski susret u Svetvinčentu: “Sauvignon Blanc & Cabernet Sauvignon”

HSK u suradnji s TZ Istarske županije organizira vinsku radionicu na temu „Sauvignon Blanc & Cabernet Sauvignon “. Radionica će se održati u dvorcu Morosini Grimani, 19. prosinca 2024., s početkom u 19 sati pod vodstvom Igora Klarića i Domagoja Perkovića.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 15 €, a za ostale 25€.

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do ponedjeljka, 16. prosinca ili do popunjenosti grupe.