Ivan Jug- najbolji sommelier Hrvatske za 2018.
Sommelier Ivan Jug, zaposlen u restoranu Noel u Zagrebu proglašen je najboljim na 22. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, 22. i 23. listopada održano u lošinjskom hotelu Bellevue.
Ovogodišnje prvenstvo, održano pod pokroviteljstvom HTZ-a i uz podršku TZ Kvarnera, okupilo je 34 natjecatelja zaposlenih u restoranima i hotelima diljem Hrvatske. U finale, uz Ivana Juga, plasirali su se i Siniša Lasan iz dubrovačkog restorana Proto (osvojio drugo mjesto) te Goran Petrić iz zagrebačkog restorana Noel ( treće mjesto).
Nagrade finalistima uručili su Franko Lukež, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, Krešimir Mikinac voditelj edukacije i Emil Perdec regionalni povjerenik Istre.
Istria Gourmet Festival
Obavještavamo sve naše članove da TZ Istarske županije, u sklopu Istria Gourmet Festivala, 30. listopada o.g. u hotelu Lone u Rovinju organizira okrugli stol na temu vinskog turizma. Gosti su vrhunski stručnjaci iz vinskog turizma koji će publici prenijeti njihova iskustva najbolje prakse u vinskom turizmu.Pored navedenog, na Festivalu će sudjelovati gotovo 20 predavača vlasnika i glavnih kuhara u restoranima s Michelinovim zvjezdicama..
Detaljne informacije i cijene sudjelovanja na Festivalu možete doznati OVDJE.
Uskoro nova knjiga u izdanju HSK-a: Hrana i vino
Knjiga Hrana i vino potanko opisuje svijet hrane i vina, objašnjava njihov odnos i – za sommeliere najvažnije – poučava o tehnikama, uvjetovanostima i kreativnim umijećima usklađivanja hrane i vina.
Format 21 x 26 cm. 404 str.
https://sommelier.hr/edukacija/hrana-i-vino/
Goran Petrić- najbolji sommelier kontinentalne Hrvatske 2018.
Jučer, 9. listopada, u hotelu Academia u Zagrebu, okončano je Prvenstvo sommeliera kontinentalne Hrvatske 2018. Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovalo je 9 natjecatelja. Finalisti natjecanja bili su: Goran Petrić iz restorana Noel- Zagreb, Predrag Čavić i Miljenko Čehulić iz restorana Agava- Zagreb od kojih je Goran Petrić osvojio najviše bodova i proglašen najboljim sommelierom kontinentalne Hrvatske u 2018.
Čestitamo!
Dan otvorenih vinskih podruma u Istri
Nakon najvažnijeg vinskog događaja u Istri, Vinistre, bliži se također važan, 19. po redu Wine Day – Dan otvorenih vinskih podruma u Istri, koji će se održati 27. svibnja od 10 do 19 sati u sedamdesetak vinskih podruma diljem Istre. Projekt se iz godine u godinu unaprjeđuje i usavršava a posljednja nedjelja u svibnju već je tradicionalno postala prepoznatljiva po vinu i vinarima koji toga dana prezentiraju svoju ponudu odnosno svoj vinski itinerar te tako zajednički doprinose kreiranju imidža Istre kao prepoznatljive vinske regije.
Opširnije o Danu vina i popisu vinara koji sudjeluju možete vidjeti OVDJE.