Select Page

Vinska radionica u Vinariji Jakopić- Terbotz: „Riesling“

HSK u suradnji s društvom “Hortus Croatiae” organizira vinsku radionicu na temu „Riesling“. Radionica će se održati u Vinariji Jakopić- Terbotz, 26. ožujka s početkom u 18 sati pod vodstvom Darka Lugarića.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 35 €, a za ostale 45 €.

Dostavljamo vam popis etiketa:

  1. Jakopić Rajnski Rizling 2023.
  2. Jakopić Rajnski Rizling izborna berba 2019.
  3. Banfi vina Rajnski Rizling 2020.
  4. Horvat Rajnski Rizling 2002.
  5. Cmrečnjak Rajnski Rizling 2000.
  6. Cmrečnjak Rajnski Rizling 2019.
  7. Riesling Domaine Gobelsburg
  8. Gut Hermannsberg, Riesling Rotenberg
  9. Cave de Hunawihr Riesling Grand cru Rosacker
  10. Sandelion Vineyardts Enchanted Garden of the Eden valley Riesling sauth Australia
  11. Riesling rajnski Jeruzalem Ormož

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do petka, 21. ožujka 2025.

 

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2025.

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Kvarnera, te uz podršku TZ Svetvinčenat i Vinistre organizira 11. prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera. Izlučni dio natjecanja održati će se u opatijskom hotelu Ičići, 7. travnja, a polufinalni i finalni dio u dvorcu Morosini Grimani 14. travnja 2025.

Prijaviti se mogu ugostiteljski radnici (SSS) s najmanje godinu dana iskustva ili osobe s položenim sommelierski ispitom prve razine uz uvjet da su zaposleni na području Istre i(li) Kvarnera.

Prijave su otvorene do petka, 21. ožujka, a link za prijavu dostupan je OVDJE.

Vinska radionica u Vinariji Novak: „Graševina“

HSK u suradnji s društvom “Hortus Croatiae” organizira vinsku radionicu na temu „Graševina“. Radionica će se održati u Vinariji Novak, 4. ožujka s početkom u 18 sati pod vodstvom Darka Lugarića.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 25 €, a za ostale 35 €.

Dostavljamo vam popis etiketa:

  1. Novak Graševina 2024.
  2. Horvat Graševina 279 kasna berba 2018.
  3. Cmrečnjak Graševina ledena berba 2012.
  4. Dvanajščak Kozol Graševina 2024.
  5. Hažić Graševina 2022.
  6. Kunčić Graševina izborna berba 2017.
  7. Bolfan Graševina
  8. Krauthaker Mitrovac
  9. Buhać Graševina
  10. Jeruzalem Ormož Graševina
  11. Josić Graševina

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do srijede, 26. veljače 2025.

Vinska radionica u Žminju: „Šetnja AustroUgarskim vinogorjima“

HSK organizira vinsku radionicu na temu „Šetnja AustroUgarskim vinogorjima. Radionica će se održati u Wine baru “Šinjorina” u Žminju, 25. veljače 2025., s početkom u 19 sati.

Moderatori radionice: Karin Rupena Perdec i Emil Perdec.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 15 €, a za ostale 20 €.

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do četvrtka, 20. veljače ili do popunjenosti grupe.

Ispit za  ASI Sommelier Diplomu

ASI (Association de la Sommellerie Internationale) najavio polaganje ispita za ASI sommelier diplomu.

Ispit, za sve zemlje svijeta, održati će se u ponedjeljak, 10. ožujka 2025.

Prijaviti se mogu članovi HSK-a koji rade u djelatnosti eno-gastronomije (restorani, vinski barovi, vinoteke, distribucija ili drugo, koji poslužuju ili preporučuju pića na profesionalnoj razini) i koji imaju najmanje tri godine profesionalnog iskustva.

Prijaviti se možete OVDJE do 3. veljače 2025.