Select Page

Svjetsko zlato za Ol Istria Selekciju na natjecanju NYIOOC

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World Olive Oil Competition održanom u New Yorku, Ol Istria Selekcija maslinovo ulje osvojilo je zlato u kategoriji blagih ulja što dokazuje kontinuiranu vrhunsku kvalitetu ovog ulja, kao i prepoznatljivost na svjetskoj maslinarskoj sceni. U istoj kategoriji Ol Istria Picholine osvojilo je srebro.

Na ovogodišnjem natjecanju prijavljeno je sveukupno 900 ulja iz 26 zemalja svijeta. Svjetsko natjecanje NYIOOC najveće je i najrespektabilnije natjecanje u kvaliteti maslinovih ulja. Njegova godišnja lista dobitnika nagrada predstavlja autoritativni vodič najboljih svjetskih maslinovih ulja. Ovo je druga godina zaredom da maslinova ulja Ol Istria osvajaju nagrade na ovom renomiranom natjecanju.

Radujemo se osvojenim priznanjima i čestitamo našem partneru!

*ASI-jevi zlatni partneri sudionici internetskog panela

ASI (međunarodna sommelierska udruga) po prvi put organizira internetske panel diskusije sa svojim Zlatnim partnerima tijekom kojih će partneri govoriti o vinu, strasti prema vinogradarstvu i svojoj viziji budućnosti.

Prvo zasjedanje zakazano je za ponedjeljak, 18. svibnja, a bit će prisutni Miguel Torres Maczassek (Familia Torres), Matthieu Perrin (Familla Perrin) i Dominic Symington (Graham’s Port).

Moderatori ovog panela bit će Peer F. Holm i Euan Mackay. Paneli će biti na engleskom jeziku što može poslužiti kao odlična vježba sommelierima koji planiraju međunarodna natjecanja.

Platforma će biti Zoom, a kako bi se osiguralo da što više ljudi može pratiti degustaciju na globalnoj razini, partneri su se dogovorili održavati sesiju dva puta dnevno. Članovi HSK-a, koji žele pratiti ovu zanimljivu panel diskusiju, svoje prijave trebaju poslati na info@sommelier.hr radi dobivanja obrasca za registraciju. Prijaviti se možete samo danas i sutra.

Informacije o drugom panelu, koji će se održati 25. svibnja, objaviti ćemo sljedećeg tjedna.

 

Privremena odgoda aktivnosti HSK-a

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji i okruženju, a na preporuku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za odgodu skupova te Odluku Stožera civilne zaštite Istarske županije o neodržavanju nastave, obavještavamo sve naše članove da se otkazuju sljedeće započete aktivnosti:

  • Sommelierski tečajevi prve razine koji su trebali započeti u Rovinju 13. ožujka i u Splitu 20. ožujka
  • Ispit za polaznike sommelierskog tečaja prve razine koji se trebao održati u Novigradu 18. ožujka.
  • 9. prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera, koje je trebalo započeti u Novigradu 23. ožujka

Vjerujemo da ove odgode neće biti duga vijeka i da  će se uskoro  ponovno steći uvjeti za normalan nastavak redovitih aktivnosti HSK-a.

O tome će naše članstvo biti promptno obaviješteno.

*Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2020.

Hrvatski sommelier klub, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Istarske županije, organizira Deveto prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera. Izlučni dio natjecanja održat će se u Novigradu, 23. ožujka, a finalni dio u Brtonigli, 6. travnja.

Prijaviti se mogu ugostiteljski radnici  (SSS) s najmanje godinu dana iskustva ili osobe s položenim sommelierski ispitom prve razine uz uvjet da su zaposleni na području Istre i(li) Kvarnera.

PRIJAVE poslati najkasnije do ponedjeljka 16. ožujka 2020.

 

Vinska radionica u Zagrebu: Španjolska

HSK u Zagrebu organizira vinsku radionicu s temom Španjolska. Radionica će se održati 16. ožujka 2020. u 10 sati u zagrebačkom restoranu Kaiser, Radoslava Cimermana 64a, namijenjena je profesionalcima (s najmanje završeni sommelierskim tečajem prve razine).

Prijave za radionicu možete uputiti OVDJE najkasnije do ponedjeljka 9. ožujka.

 

En Primeur 2020 u Esplanadi

Udruga vinogradara i vinara Istre – Vinistra i Udruženje vinarstva organiziraju deveto En Primeur kušanje mladih istarskih malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovite Hrvatske, berbe 2019.

Degustacija će se održati u zagrebačkom hotelu Esplanade, u ponedjeljak, 10. veljače 2020., od 13:00 do 19:00 sati.