Select Page

Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

Nakon najvažnijeg vinskog događaja u Istri, Vinistre, bliži se također važan, 19. po redu Wine Day – Dan otvorenih vinskih podruma u Istri, koji će se održati 27. svibnja od 10 do 19 sati u sedamdesetak vinskih podruma diljem Istre. Projekt se iz godine u godinu unaprjeđuje i usavršava a posljednja nedjelja u svibnju već je tradicionalno postala prepoznatljiva po vinu i vinarima koji toga dana prezentiraju svoju ponudu odnosno svoj vinski itinerar te tako zajednički doprinose kreiranju imidža Istre kao prepoznatljive vinske regije.

Opširnije o Danu vina i popisu vinara koji sudjeluju možete vidjeti OVDJE.

URBANOVO 2018.

Trodnevni festival Pušipela i vina međimurskog vinogorja i ove godine nudi brojne prezentacije. Predstavit će se i vina Dubrovačko–neretvanske županije i najbolje ocijenjeni Pušipeli/Furminti/Šiponi iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.  Bogati program od petka 18.05. u 12:00 sati do  nedjelje 20.05.  kasno navečer.

Ulaz 100,00 kn, članovi HSK-a 20% popusta.

Više o programu OVDJE.

Priznanja HSK-u, Parisu i Perdecu

U sklopu ovogodišnje jubilarne 25. Vinistre, jučer su u Poreču dodijeljena Priznanja za izuzetni doprinos razvoju suvremenog istarskog vinarstva. Ovo ugledno priznanje, Nikola Benvenuti predsjednik Vinistre, uručio je HSK-u te njegovim članovima Sandi Parisu i Emilu Perdecu.

 

Aktivnosti HSK-a, siječanj – svibanj 2018.

Sommelierski tečaj koji je danas započeo u Podgori, je deveti sommelierski tečaj prve razine u 2018. Od veljače do danas održano je devet tečajeva prve razine (Čakovec, Rovinj,  Zagreb, Novigrad, M.  Lošinj, Zadar, Split,  Zagreb i Podgora), te jedan tečaj druge razine u Rovinju. Tečajeve je pohađalo 235 polaznika. Osim tečajeva organizirali smo i dva regionalna prvenstva sommeliera: Dalmacije (Dubrovnik) s 24 natjecatelja te Istre i Kvarnera (Novigrad, Brtonigla) s 28 natjecatelja. Za potrebe našeg sponzora, tvrtku Badel, održali smo i šest tematskih radionica u Dubrovniku, Makarskoj, Splitu, Zadru, Opatiji i Zagrebu. Radionice je pohađalo 180 polaznika. Dakle, unatoč činjenici što Ministarstvo turizma ne prepoznaje naše aktivnosti pa nam, već treću godinu za redom, odbija sufinancirati projekte edukacije stručnog turističkog kadra – HSK ide dalje!

Uskoro na našim web stranicama objavljujemo raspored i program tečajeva za drugi dio godine.

Svim našim članovima, partnerima, sponzorima i donatorima želimo uspješnu sezonu a onima koji će to tek postati  – srdačnu dobrodošlicu u HSK!

 

Počinje 25. Vinistra

Pozivamo  sve naše članove  da posjete  25. međunarodnu izložbu vina  i vinarske opreme Vinistra 2018, koja će se održati od 11. – 13.05.2018. u sportskoj dvorani  Žatika u Poreču. Svečano otvorenje održati će se ispred dvorane Žatika 11.05.2018. s početkom u 13:00 sati. Na brojnim vođenim degustacijama i vinskim radionicama, osim međunarodnih gostiju poput Stevena Spurriera i Suwi Zlatića, kao voditelji sudjelovat će i naši članovi:  Daniela Kramarić, Filip Savić i Emil Perdec.

Svi naši redovni članovi (s uplaćenom članarinom za tekuću godinu), kod kupnje ulaznice, imaju pravo na popust od  50%.

Prijave na info@sommelier.hr do 10.05.2018.

 

Zoran Gregorović pobjednik Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2018.

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i uz pokroviteljstvo TZ Istarske županije, završeno je jučer, 24. travnja u Zajednici Talijana Brtonigla u Brtonigli. Domaćin natjecanja bila je Turistička zajednica Brtonigla, a sponzori su: Agrolaguna Poreč, Radin R Grand Gourmet, Pjenušci Peršurić, Vina Medea, vinarija Bolfan, vinarija Dvorac Belaj, Wine & Tapas Lanterna, te vinari iz Brtonigle.

U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja iz hotelskih kuća: : Maistre’ iz Rovinja, ‘Valamar Riviere’ iz Poreča, ‘Lagune Novigrad’ iz Novigrada, ‘Istraturista’ iz Umaga, ‘Arenaturista’ iz Pule, ‘Plave lagune’ iz Poreča, ‘Liburnije Riviera Hotela’  iz Opatije, ‘Ville Ariston’ iz Opatije, ‘ hotel Petaeani’ iz Labina, ‘hotel Flanoma’ iz Plomina i ‘Stancije Meneghetti’ iz Bala.

U polufinale se plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu, pred brojnom publikom u Zajednici Talijana Brtonigla, nadmetali su se Zoran Gregorović ( Valamar Isabella resort- Poreč), Ivan Dušić (Stancija Meneghetti- Bale), te Darjan Zelić ( hotel Kvarner-LRH Opatija).

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, ispravaku vinske liste, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, pogađanje ‘’na slijepo’’ malvazije sa 4 zemlje te istakanje magnuma.

Konačni poredak je sljedeći: 1. Zoran Gregorović, 2. Ivan Dušić i 3. Darjan Zelić

 

 

Stranica 1 od 1512345...10...Zadnja »