Select Page

Knjiga Hrana i vino izazvala veliku pažnju medija i šire javnosti

Knjiga Hrana i vino, koju smo promovirali na 22. Prvenstvu sommeliera Hrvatske, izazvala je izuzetnu pažnju ne samo u medijima (neke od recenzija možete pročitati OVDJE ) nego i među  širom publikom. Sve brojniji poklonici kulture gastronomije i enologije kao da su jedva dočekali knjigu koja će im, na stručan ali i popularan način, potanko opisati svijet hrane i vina i tako pomoći da s još više razumijevanja uživaju u hrani, u vinu, ali i u njihovom stimulativnom međuodnosu. Značajne pojedinačne narudžbe, govore nam da su mnogi ovu knjigu odabrali kao poklon prijateljima, suradnicima i poslovnim partnerima.

Naši redoviti članovi i dalje imaju pravo na najpovoljniju cijenu, slanjem narudžbenice s web – stranica HSK-a.

Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji

Vina našeg tradicionalnog partnera i najvećeg istarskog proizvođača, Agrolagune – Festigia Castello 2016 i Riserva LV 2015 osvojila su zlato, a vino Merlot Festigia 2015 nagradu Premio della Stampa, kao najbolji hrvatski Merlot na natjecanju, od strane poznatih vinskih novinara na jednom od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja.

Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme jedino je enološko natjecanje na svijetu koje se fokusira na Merlot i Cabernet i njihove mješavine, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV – International Organisation of Vine and Wine. Kroz tri dana natjecanja u Bergamu brojni su gosti uživali u vrhunskim vinima više od 251 uzorka iz 25 zemalja svijeta. Uz nagrađena vina Festigia Castello(2016), Riserva LV(2015) i Merlot Festigia(2015) ocjenjivački je žiri posebno oduševilo i crno vino iz Agrolagune – Riserva LV (2015).

Čestitamo Agrolaguni, tradicionalnom partneru HSK-a!

 

Filip Savić u Kući fresaka u Draguću

Povijesni i pomorski muzej Istre, Kuća fresaka u Draguću i Općina Cerovlje, 21. studenog 2018. u 18:00 sati u Kući fresaka u Draguću organiziraju Feštu u čast Svetog Martina.

U sklopu manifestacije, prezentaciju s temom Povijest izrade vina u našim krajevima održati će naš član Filip Savić. Savić će govoriti i o starim načinima proizvodnje vina te što je vino značilo za život stanovnika Cerovljanštine u povijesti. Spomenut će se mogućnosti starinskih izrada vina u današnje vrijeme, analizirat vina podruma lokalnih vinara s etiketom – Matošević i Belaj, te dati pregršt savjeta manjim vinarima.

Vuk Vuletic najbolji sommelier Balkana

Na prvom balkanskom sommelierskom natjecanju, Balkan sommelier challenge, koje je od 9. do 11. studenog održano u beogradskom hotelu Hyatt Regency sudjelovalo je 17 sommeliera pristiglih iz devet zemalja jugoistočne Europe te Norveške i Švedske.
Hrvatsku su predstavljali Siniša Lasan i Marko Šram, prvo i drugoplasirani na prošlogodišnjem nacionalnom prvenstvu. Naši su predstavnici postigli ozbiljne rezultate, oba su ušli u polufinale, Lasan je po ukupnim bodovima bio šesti a Šram sedmi. U finalu je pobijedio 26-ogodišnji Beograđanin Vuk Vuletic, drugoplasirana je Rumunjka Julia Scavo koja živi i radi u Nizzi, inače treća na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Beču a trećeplasirani sommelier je Mađar Norbert Kovacs.

Ivan Jug- najbolji sommelier Hrvatske za 2018.

Sommelier Ivan Jug, zaposlen u restoranu Noel u Zagrebu proglašen je najboljim na 22. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, 22. i 23. listopada održano u lošinjskom hotelu Bellevue.

Ovogodišnje prvenstvo, održano pod pokroviteljstvom HTZ-a i uz podršku TZ Kvarnera, okupilo je 34 natjecatelja zaposlenih u restoranima i hotelima diljem Hrvatske. U finale, uz Ivana Juga, plasirali su se i Siniša Lasan iz dubrovačkog restorana Proto (osvojio drugo mjesto) te Goran Petrić iz zagrebačkog restorana Noel ( treće mjesto).

Nagrade finalistima uručili su Franko Lukež, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, Krešimir Mikinac voditelj edukacije i Emil Perdec regionalni povjerenik Istre.

 

 

Istria Gourmet Festival

Obavještavamo sve naše članove da TZ Istarske županije, u sklopu Istria Gourmet Festivala, 30. listopada o.g. u hotelu Lone u Rovinju organizira okrugli stol na temu vinskog turizma. Gosti su vrhunski stručnjaci iz vinskog turizma koji će publici prenijeti njihova iskustva najbolje prakse u vinskom turizmu.Pored navedenog, na Festivalu će sudjelovati  gotovo 20 predavača vlasnika i glavnih kuhara u restoranima s Michelinovim zvjezdicama..

Detaljne informacije i cijene sudjelovanja na Festivalu možete doznati OVDJE.