Select Page

22. Prvenstvo sommeliera Hrvatske

Podsjećamo vas da će se, u lošinjskom hotelu Bellevue, u ponedjeljak 22. i u utorak 23. o.m., održati 22. Prvenstvo sommeliera Hrvatske.

One, koji su nam se odlučili priključiti u zadnji čas podsjećamo da mogu prisustvovati Godišnjoj skupštini HSK-a (ponedjeljak u 16:30) ili pak nikad napetijim finalnim natjecateljima (utorak u 17:00). Odbijete li i posljednji poziv, preostaje vam sačekati Novosti HSK-a, od srijede 24. listopada 2018.

Vidimo se na Malom Lošinju!

 

Goran Petrić- najbolji sommelier kontinentalne Hrvatske 2018.

Jučer, 9. listopada, u hotelu Academia u Zagrebu, okončano je Prvenstvo sommeliera kontinentalne Hrvatske 2018. Na ovogodišnjem prvenstvu sudjelovalo je 9 natjecatelja. Finalisti natjecanja bili su: Goran Petrić iz restorana Noel- Zagreb, Predrag Čavić i Miljenko Čehulić iz restorana Agava- Zagreb od kojih je Goran Petrić osvojio najviše bodova i proglašen najboljim sommelierom kontinentalne Hrvatske u 2018.

Čestitamo!

 

Jadranka d.o.o iz Malog Lošinja domaćin 22. prvenstva sommeliera

Obavještavamo sve naše članove i potencijalne natjecatelje da će se Prvenstvo sommeliera 2018. održati u Malom Lošinju, 22. i 23. listopada ove godine. Domaćin Prvenstva je tvrtka Jadranka hoteli d.o.o  iz M. Lošinja, a natjecanje će se održati u njihovom hotelu Bellevue.

Više informacija u sljedećim Novostima.

 

Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

Nakon najvažnijeg vinskog događaja u Istri, Vinistre, bliži se također važan, 19. po redu Wine Day – Dan otvorenih vinskih podruma u Istri, koji će se održati 27. svibnja od 10 do 19 sati u sedamdesetak vinskih podruma diljem Istre. Projekt se iz godine u godinu unaprjeđuje i usavršava a posljednja nedjelja u svibnju već je tradicionalno postala prepoznatljiva po vinu i vinarima koji toga dana prezentiraju svoju ponudu odnosno svoj vinski itinerar te tako zajednički doprinose kreiranju imidža Istre kao prepoznatljive vinske regije.

Opširnije o Danu vina i popisu vinara koji sudjeluju možete vidjeti OVDJE.

URBANOVO 2018.

Trodnevni festival Pušipela i vina međimurskog vinogorja i ove godine nudi brojne prezentacije. Predstavit će se i vina Dubrovačko–neretvanske županije i najbolje ocijenjeni Pušipeli/Furminti/Šiponi iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.  Bogati program od petka 18.05. u 12:00 sati do  nedjelje 20.05.  kasno navečer.

Ulaz 100,00 kn, članovi HSK-a 20% popusta.

Više o programu OVDJE.