Select Page

25. prvenstvo sommeliera Hrvatske

HSK najavljuje 25. prvenstvo sommeliera Hrvatske koje će, ove godine, biti održano u Opatiji, 12. i 13. prosinca u hotelu Ambasador.

Prijave se primaju do 21. studenog 2022.

Više detalja o Prvenstvu i prijavnicu možete naći OVDJE.

Ivan Jug osvojio treće mjesto na Balkan Sommelier Challenge 2022

U finalu je pobijedio Cipranin Sotiris Neophytidis, drugo mjesto je osvojio 32-godišnji Mađar Sebastian Giraldo Makovjev, a trećeplasirani je naš Ivan Jug.

Na drugom balkanskom sommelierskom natjecanju, Balkan Sommelier Challenge, koje je od 27. do 29. studenog održano u beogradskom hotelu Hyatt Regency sudjelovalo je 28 sommeliera pristiglih iz trinaest zemalja jugoistočne Europe. Pored njih na prvenstvu su se natjecali i kolege sommelieri iz devet zemalja: Švedske, Njemačke, Poljske, Austrije, Francuske, Finske, Estonije, Norveške i Danske. Hrvatsku su predstavljali Ivan Jug i Josip Orišković, prvo i drugoplasirani na prošlogodišnjem državnom prvenstvu.

Čestitke na odličnim rezultatima!

Ivan Jug i Josip Orišković sudjeluju na Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022.

Na drugom balkanskom sommelierskom natjecanju, Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022., koje se od 27. do 29. studenog održava u beogradskom hotelu Hyatt Regency sudjeluju sommelieri trinaest zemalja jugoistočne Europe. Pored balkanskih sommeliera, na natjecanju će sudijelovati i sommelieri iz devet europskih zemalja – Švedske, Njemačke, Poljske, Austrije, Francuske, Finske, Estonije, Norveške i Danske. Hrvatsku predstavljaju Ivan Jug i Josip Orišković, prvo i drugoplasirani na prošlogodišnjem državnom prvenstvu.

Franku Lukežu dodijeljena je nagrada za životno djelo

Na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, u sklopu Dana hrvatskog turizma 2022. u Šibeniku, Hrvatska turistička nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena našem prerano preminulom predsjedniku Franku Lukežu.

Ponosni i zahvalni na iznimnom priznanju.

Josip Orišković na ASI BOOTCAMPU u Kuala Lumpuru, Maleziji

Sutra započinje ASI BOOTCAMP u Kuala Lumpuru, Maleziji i trajat će do 14. rujna. Ovaj program, koji uključuje brojne seminare i degustacije osmišljene od svjetski priznatih stručnjaka, financira ASI  s ciljem dodatnog obrazovanja ambicioznih i vrhunskih sommeliera članova nacionalnih udruga. U konačni izbor od 47 kandidata međunarodna komisija ASI-ja, uključila je i našeg člana Josipa Oriškovića.

Napustio nas je naš predsjednik

S velikom tugom opraštamo se od našeg Franka. Hvala ti na godinama predanog rada i zajedničkim druženjima. Zauvijek ostaješ u našim mislima i srcima.

Počivao u miru.