Select Page

Vinska radionica u Žminj: „Vinibuoni d’Italia“

HSK organizira vinsku radionicu na temu „Vinibuoni d’Italia. Radionica će se održati u Wine baru “Šinjorina” u Žminju, 28. listopada 2025., s početkom u 19 sati. Moderatori radionice su Karin Rupena Perdec i Emil Perdec.

Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 15 €, a za ostale 20 €.

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti OVDJE najkasnije do petka, 24. listopada ili do popunjenosti grupe.

 

Kristijan Harjač – najbolji mladi sommelier na međunarodnom natjecanju u Budimpešti

Na 2. Otvorenom prvenstvu sommeliera Mađarske u Budimpešti (12.–13. listopada 2025.), hrvatski predstavnici Kristijan Harjač i Mate Negulić ostvarili su sjajne rezultate. Kristijan Harjač proglašen je najboljim mladim sommelierom natjecanja, osvojivši titulu Best Young Sommelier!

Natjecanje je uz domaće predstavnike Mađarske okupilo sommeliere iz brojnih zemalja – SAD-a, Kanade, Malezije, Slovačke, Srbije, Austrije i Poljske. Pobjednik natjecanja je Jan Knaber iz Poljske, dok je Sebastian Giraldo Makovej ponovno osvojio naslov Hungarian Sommelier Champion, čime će predstavljati Mađarsku na Svjetskom prvenstvu u Lisabonu 2026.

Čestitamo Kristijanu Harjaču i Mati Neguliću na izvanrednoj prezentaciji hrvatskog sommelierstva i na promociji Hrvatske na međunarodnoj sceni!

28. prvenstvo sommeliera Hrvatske

HSK najavljuje 28. prvenstvo sommeliera Hrvatske koje će biti održano u Opatiji, 1. i 2. prosinca u hotelu Ambasador.

Prijavnicu i program natjecanja možete pronaći OVDJE.

Prijave se primaju do 24. listopada 2025.

 

Vinske radionice u sklopu 31. Vinistre

HSK u suradnji s Vinistrom organizira dvije vinske radionice u sklopu 31. Vinistre. Radionice će se održati 5. i 6. svibnja 2025. u Hotelu Mediteran u Poreču. 

PONEDJELJAK, 5. svibnja 2025.

17:30 – 18:30 sati, Hotel Mediteran 

Martina Škarica, najbolja sommelierka Istre i Kvarnera 2024.

Okusi pobjedu: šampioni Vinistre 2025. 

Cijena radionice za HSK članove iznosi 10 €, a za ne članove 20 €.

 

UTORAK, 6. svibnja 2025.

19:30 – 20:30 sati, Hotel Mediteran 

Domagoj Perković, najbolji sommelier Istre i Kvarnera 2025.

Igor Klarić, finalist Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2025.

Istra pod pritiskom: mjehurići s karakterom

Cijena radionice za HSK članove iznosi 10 €, a za ne članove 20 €.

 

Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu/e možete izvršiti OVDJE najkasnije do petka, 2. svibnja do 12 sati.