by HSK | 03.05.2022 | Novosti
Odlične vijesti stižu od strane ASI-ja, i to od Ispitne komisije za međunarodnu ASI diplomu.
Ove je godine, 17 nacionalnih udruga, svi u isti dan – 14. ožujka, organiziralo ispit za ASI diplomu. Na ispitu je sudjelovalo ukupno 86 kandidata iz više od 20 zemalja.
Njih 62 osvojilo je 27 zlatnih, 25 srebrnih i 10 brončanih znački/diploma.
Kako stoji u ASI – priopćenju: „Najbolji rezultati ove godine ostvareni su u Hrvatskoj, Španjolskoj, Estoniji, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.“
Evo naših laureata:
Kristijan Harjač – GOLD / Dipl n° 2099
Mate Negulić – GOLD / Dipl n° 2100
Monika Neral – GOLD/ Dipl n° 2101
Tomislav Mikinac – SILVER / Dipl n° 3234
Čestitamo!
by HSK | 17.03.2022 | Novosti
Poštovani članovi,
Prenosimo pismo predsjednika ASI-ja, gosp. William Woutersa, upućeno svim članovima:
„Svi smo zabrinuti za sudbinu naših ukrajinskih prijatelja, njihovih obitelji i voljenih. Ničim izazvan rat natjerao je narod Ukrajine da se brani od ruskih osvajača, mnogi su ljudi postali beskućnici, a milijuni, uglavnom žena i djece, napustili su zemlju. ASI je pripremio inicijativu za koju se nadamo da će pomoći mnogim Ukrajincima da pronađu posao u sektorima ugostiteljstva, proizvodnje vina i maloprodaje vina u našim zemljama.
ASI je organizirao i promovirat će platformu na našoj web stranici na kojoj će ugostitelji, vlasnici vinograda, trgovine, vježbeničke tvrtke itd. iz Europe moći objavljivati ponude za posao isključivo za Ukrajince. Svaku ponudu za posao će provjeriti tim koji je odredio ASI i nakon odobrenja bit će objavljena 4 tjedna besplatno“.
Predsjednik ASI-ja
William Wouters
by HSK | 13.03.2022 | Novosti
U ponedjeljak, 14. ožujka za sve prijavljene zemlje svijeta, održati će se polaganje ispita za ASI sommelier diplomu. U Hrvatskoj će se polaganje održati u opatijskom hotelu Ambasador, s početkom u 13 sati.
Na ovogodišnji ispit prijavljeni su sljedeće naši članovi:
- Monika Neral
- Mate Negulić
- Kristijan Harjač
- Dejan Dević
- Tomislav Mikinac
Svim prijavljenima želimo dobar uspjeh na ovoj važnoj, međunarodnoj, provjeri znanja.
by HSK | 11.03.2022 | Novosti
Sutra, 12.ožujka započinje profesionalni trening za sommeliere kojeg je za svoje članove organizirao Hrvatski sommelier klub. Višestruki sommelierski prvaci Suwi Zlatić i Klaudio Jurčić, u stimulativnom ambijentu opatijskog hotela Ambasador, tijekom dva dana radionica, 12. i 13. ožujka, upoznat će polaznike s novim natjecateljskim standardima u sommelierstvu, tehnikama efikasnog kušanja vina i žestokih pića uz video analizu, kako ostvariti uspješan javni nastup, ali i prenijeti polaznicima najnovije metode i tehnike kojima se koriste sommelieri u obavljanju svog svakodnevnom posla.
Ovo je prva od serije radionica profesionalnog treninga a u samom početku kao pokrovitelj se uključila TZ Kvarnera. Zahvaljujemo i tvrtkama koje su nam ustupile vina za ovu priliku: Atrox, Vinotrade, Vina Acrobat, G3 Spirits, Pago Croatia i Miva.
by HSK | 02.03.2022 | Novosti
Hrvatski sommelier klub po prvi puta u Hrvatskoj organizira profesionalni trening za sommeliere. Nove natjecateljske standarde, tehnike efikasnog kušanja vina i žestokih pića uz video analizu te kako ostvariti uspješan javni nastup otkriti će vam višestruki sommelierski prvaci Suwi Zlatić i Klaudio Jurčić u stimulativnom ambijentu opatijskog hotela Ambasador.
Datumi su 12. i 13. ožujak 2022., cijena treninga po polazniku iznosi 1.700,00 kn + pdv. Broj polaznika je ograničen a uvjet održavanja je najmanje 10 prijavljenih kandidata.
Informacije i prijave na info@sommelier.hr
by HSK | 20.01.2022 | Novosti
ASI (Association de la Sommellerie Internationale) je i ove godine najavio polaganje ispita za ASI sommelier diplomu, globalnom sommelierskom certifikatu kojeg priznaju 63 nacionalne udruge – članice ASI-ja.
Ovogodišnji ispit, za sve zemlje svijeta, održati će se u ponedjeljak, 14. ožujka 2022. Zbog većeg broja zainteresiranih, odlučeno je da se ispit održi i u Hrvatskoj (za nekoliko dana javit ćemo preciznu lokaciju).
Prijaviti se mogu članovi HSK-a koji rade u djelatnosti eno-gastronomije (restorani, vinski barovi, vinoteke, distribucija ili drugo, koji poslužuju ili preporučuju pića na profesionalnoj razini) i koji imaju najmanje tri godine profesionalnog iskustva.
Detaljnije informacije vezane za polaganje ispita na tel 222- 385 a prijave do ponedjeljka 24. siječnja 2022. na info@sommelier.hr.
Stranica 8 od 36« Prva«...678910...2030...»Zadnja »