Select Page

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2018., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i uz pokroviteljstvo TZ Istarske županije, završeno je jučer, 24. travnja u Zajednici Talijana Brtonigla u Brtonigli. Domaćin natjecanja bila je Turistička zajednica Brtonigla, a sponzori su: Agrolaguna Poreč, Radin R Grand Gourmet, Pjenušci Peršurić, Vina Medea, vinarija Bolfan, vinarija Dvorac Belaj, Wine & Tapas Lanterna, te vinari iz Brtonigle.

U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 28 natjecatelja iz hotelskih kuća: : Maistre’ iz Rovinja, ‘Valamar Riviere’ iz Poreča, ‘Lagune Novigrad’ iz Novigrada, ‘Istraturista’ iz Umaga, ‘Arenaturista’ iz Pule, ‘Plave lagune’ iz Poreča, ‘Liburnije Riviera Hotela’  iz Opatije, ‘Ville Ariston’ iz Opatije, ‘ hotel Petaeani’ iz Labina, ‘hotel Flanoma’ iz Plomina i ‘Stancije Meneghetti’ iz Bala.

U polufinale se plasiralo 12 natjecatelja, a u finalu, pred brojnom publikom u Zajednici Talijana Brtonigla, nadmetali su se Zoran Gregorović ( Valamar Isabella resort- Poreč), Ivan Dušić (Stancija Meneghetti- Bale), te Darjan Zelić ( hotel Kvarner-LRH Opatija).

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, ispravaku vinske liste, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i jakih alkoholnih pića, pogađanje ‘’na slijepo’’ malvazije sa 4 zemlje te istakanje magnuma.

Konačni poredak je sljedeći: 1. Zoran Gregorović, 2. Ivan Dušić i 3. Darjan Zelić