Jučer 30.09., je u Sanremu, u hotelu Royal, održana izborna skupština ASI-ja, međunarodne udruge sommeliera, čiji je HSK član od 1994. Na Skupštini je prisustvovalo 35 predsjednika nacionalnih sommeljerskih udruga koji su (zbog dobivenih ovlaštenja) raspolagali s 42 glasa. Na Skupštini je, za razdoblje 2013 – 2016., uglavnom, potvrđeno dosadašnje čelništvo ASI-ja. Jedini kandidat za predsjednika bio je dosadašnj predsjednik g. Shinya Tasaki, predstavnik Japana, koji je jednoglasnom odlukom Skupštine izabran i za naredno razdoblje od tri godine. Dopredsjednik za Europu je Francuz Serge Dubs. Preostali članovi ASI-jevog board-a su: Michele Astrom Chantome (MA), generalni sekretar; Saiko Tamura-Soga, asistentica gen. sekretara; Philippe Faure-Brac (FR), blagajnik i Dino Totaro (LUX), asistent blagajnika. U svom programu stari/novi predsjednik istaknuo je da će se zalagati za daljnje osnaživanje i financijsku stabilnost ASI-ja, za razvoj zajedničkih oblika edukacije i diploma svih članica, te za još neposredniju suradnju s medijima i sponzorima.
Pretraga
Novosti
- Vinska radionica u Žminju: „Šetnja AustroUgarskim vinogorjima“
- Sommelierski ispit 1. razine u Zagrebu i Novigradu
- Sommelierski tečaj 2. razine u Opatiji
- Sommelierski tečaj 1. razine u Zagrebu
- Ispit za ASI Sommelier Diplomu
- Vinska radionica u Vinskoj kući Hažić: „Pjenušci & Šampanjci“
- Sommelierski tečajevi 1. razine u Splitu i Dubrovniku
- Sommelierski tečaj 1. razine u Opatiji
Sa natjecanja




















































