Select Page

Na kraju ove godine koju, vjerujemo, svi želimo što prije zaboraviti, evo u kratkim crtama sažetka naših ovogodišnjih aktivnosti.

Održali smo pet tečajeva prve razine s ukupno 114 polaznika (dva puta Zagreb, Rovinj, Novigrad i Split). Na žalost, zbog epidemiološke situacije sve preostale planirane tečajeve (pet prve i dva druge razine) bili smo prisiljeni otkazati.

I regionalno prvenstvo Istre i Kvarnera trebalo je biti održano u travnju, započeli smo s organizacijom, ali je Covid 19, i ovog puta, bio jači.

Nismo uspjeli privesti kraju ni 24. prvenstvo sommeliera Hrvatske. Odrađena su izlučna natjecanja, određeno je 12 polufinalista, preostala su polufinalna i finalna natjecanja.

U suradnji s organizacijom Slow food-a iz Trsta a na inicijativu Zajednice Talijana u Novigradu smo održali trodnevnu radionicu na talijanskom jeziku – Uvod u sommelierstvo.

Održali smo i dvanaest stručnih radionica za naše članove, osam u Zagrebu i četiri u Lovranu.

Već na samom početku pandemije, kako bi ostali u još tješnjoj vezi s članstvom, pojačali smo rad na društvenim mrežama, na Facebook kanalu Hrvatskog sommelier kluba @sommelier.hr . Evo nekoliko podataka koji to mogu ilustrirati:

– do kraja 12 mjeseca 2020.g., Facebook stranica @sommelier.hr ima više od 4.500 pratitelja, što je gotovo 1000 pratitelja više u 2020.g.

– u suradnji s članovima i predavačima, na Facebook stranici objavljeno je 30 video zapisa, od najvažnijih izdvajamo 10 kratkih degustacija autohtonih hrvatskih sorti, i 12 kušanja vina partnera čija vina koristimo na edukacijama. Video zapisi su odlično prihvaćeni, te su ostvarili više od 51.000 pregleda.

– Ukupan doseg video objava 2020.g. s Facebook stranice @sommelier.hr prešao je 105.000.

– Objavili smo 65 brojeva Novosti

Na razini ASI-ja, naše krovne udruge, održana je generalna skupština (putem ZOOM-a) na kojoj  je izabran novi predsjednik  William Wouters iz Belgije i članovi izvršnog odbora: Peer F. Holm, glavni tajnik; Julie Dupouy-Young, zamjenica; Philippe Faure-Brac, blagajnik i Samuil Angelov, pomoćnik blagajnika.

Također elektronskim putem, održana je i skupština HSK na kojoj su prihvaćeni svi predloženi dokumenti za koje je naš Statut predvidio skupštinsko glasanje.

Na kraju, sve Vas pozivamo da podignemo čašu i nazdravimo boljim vremenima koja su – nadamo se – blizu.

Svim članovima i njihovim obiteljima čestit Božić te normalnija, zdravija i sretnija 2021.