Select Page

Nažalost, zbog sve kompliciranije epidemiološke situacije, prisiljeni smo odgoditi polufinale i finale 24. prvenstva sommeliera Hrvatske, nadmetanja koja smo planirali održati u ponedjeljak 7. prosinca, u zagrebačkom hotelu Westin.

Od 13. studenog, kad smo objavili popis dvanaestoro polufinalista ovogodišnjeg Prvenstva, epidemiološka se situacija, u našoj zemlji, sve više komplicira, na način da svakim danom ima sve više zaraženih i da su preporuke i odluke Stožera civilne zaštite sve strože i restriktivnije.

Danas, tjedan dana prije finala, situacija nije ništa bolja, dapače.

Iz tih razloga smatramo da bi, u ovome trenutku, bilo izuzetno riskantno organizirati završnicu Prvenstva gdje bi se – na jednom mjestu – našlo dvanaest polufinalista, devet  sudaca te sedmorica organizatora i tehničkog osoblja.

Osim toga, takvim oblikom okupljanja prekršili bi nekoliko preporuka nacionalnog stožera civilne zaštite i  – što je najvažnije – ugrozili bi i zdravlje naših članova.

Stoga, 24. prvenstvo sommeliera Hrvatske (polufinale i finale) nastavit ćemo čim se epidemiološka situacija normalizira.

Pozdrav i ostanite zdravi!