Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2015. godinu. U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, 19. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 05 prosinca u umaškom hotelu Melia Coral pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i uz potporu TZ Istarske Županije i TZ Umag.
Prvenstvo je okupilo 27 natjecatelja zaposlenih u restoranima i hotelima diljem Hrvatske. U finalni dio takmičenja, uz Filipa Savića, plasirali su se i Siniša Lasan, sommelier u dubrovačkom restoranu Proto, te Ivan Jug iz zagrebačkog Bistroa Apetit. Prvoplasirani sommelier je nagrađen stručnim putovanjem u francusku regiju Champagne u organizaciji tvrtke Miva iz Zagreba.
Nagrade finalistima uručili su g. Daglas Koraca, zamjenik ministra u Ministarstvu turizma RH i Franko Lukež, predsjednik HSK-a.