U organizaciji udruge Vinistra i udruge Graševina Croatica i uz suradnju HSK-a, u zagrebačkom hotelu Esplanade, u ponedjeljak 11. veljače održan je En primeur – poseban oblik kušanja vina u ranoj fazi njihovog razvoja. Kušanje je okupilo 57 vinara Istre, Slavonije i Podunavlja koji su profesionalcima i posjetiteljima predstavili svoja mlada vina te premijerno i pokoje starije godište. O osobitostima prošlogodišnje berbe u Istri govorio je naš član Sandi Paris.
Pretraga
Novosti
- HSK radionica u Zadru: Vinska paralela – svjetske crne vinske sorte Hrvatske i Francuske
- Istarski vinski susret u Svetvinčentu: “Sauvignon Blanc & Cabernet Sauvignon”
- Predstavljena knjiga “Poslovice o iću i piću” Franka Lukeža – oda enogastronomskoj baštini
- Kristijan Harjač- najbolji sommelier Hrvatske za 2024.
- Sommelierski ispit 2. razine u Rovinju
- Mikk Parre pobjednik ASI Best Sommelier od Europe, Africa i Middle East 2024.
- Vinska radionica u vinariji Cmrečnjak: „Crna vina Međimurja u odnosu na svijet”
- Sommelierski ispit 1. razine u Splitu i Osijeku