Select Page

Radionica za G3 Spirits

Danas, 28. svibnja 2021., u 16:00 sati u zagrebačkom će hotelu Westin, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, započeti trodnevna HSK radionica s temom Uvod u sommelierstvo.

Radionica je organizirana za potrebe tvrtke G3 Spirits, prisustvovat će joj 14 djelatnika a predavači su: Mario Meštrović, mr. Franjo Francem i Darko Lugarić.

Završeni sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču

Jučer, 7. ožujka završeni su sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču. Ovo su bili prvi sommelierski tečajevi u organizaciji HSK-a  realizirani tzv. hibridnom metodom. Prvi (teoretski) dio tečajeva, za sve sudionike, realiziran je putem ONLINE predavanja i trajao je tjedan dana. Drugi (praktični) dio, realiziran je tijekom vikenda, za svaku grupu posebno: u zagrebačkom hotelu Westin i u porečkom hotelu Diamant.

Polaznici tečajeva strogo su se pridržavali epidemioloških mjera propisanih od strane hotela. Reduciran je bio i broj polaznika.

Predavači su bili: dr. Krešimir Mikinac, Sergio Bile, Željko Bročilović-Carlos, dr. Ines Matić Matešković i Mario Mešrović za teoretski dio te Darko Lugarić, Mario Meštrović, dr. Krešimir Mikinac, Filip Savić i Emil Perdec za praktični dio.

 

Završen sommelierski tečaj prve razine u Požegi

Jučer, 27. veljače završen je sommelierski tečaj prve razine koji je održan u požeškom hotelu Zlatni lug. Tečaj je održan u organizaciji TZ Požeško-slavonske županije, a prisustvovalo mu je 24 polaznika.

Predavači su bili: Mario Meštrović, mr. Franjo Francem i Darko Lugarić.

Prvi sommelierski  tečaj – online

Danas, 26. veljače, završava prvi dio sommelierskog tečaja prve razine realiziran online nastavom. Online predavanja započela su u ponedjeljak, 22. i traju, svakodnevno, do petka 26. veljače, prati ih  56 polaznika a predavači su: dr. Krešimir Mikinac, Sergio Bile, Željko Bročilović – Carlos, dr. Ines Matić Matešković   i Mario Meštrović.

Drugi dio tečaja, koji uključuje praktičnu nastavu i degustacije, održat će se narednog  vikenda na tri lokacije: Hotel Westin, Zagreb; Hotel Diamant, Poreč i hotel  Lone Rovinj.

Svi tečajevi održavaju se pridržavajući se strogih epidemioloških mjera, u dogovoru sa Stožerima CZ ili nadležnim službama hotelskih organizacija.

Sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču, od 22.veljače

Najavljujemo dva sommelierska tečaja prve razine u Zagrebu i u Poreču. Tečajevi će se odvijati hibridno: teoretski dio on line a praktični dio – s degustacijama, organoleptičkom analizom i posluživanjem – u hotelskim prostorima.

On line tečajevi (prvi dio) započinju 22. veljače i traju do 26. veljače (od 17:00 odnosno 18:00 do 20:00 sati).

Drugi, praktični, dio sommelierskih tečajeva održat će se 5. ožujka (od 15:00 -19:00), 6. ožujka (od 10:00 – 18:00) i 7. ožujka (od 9:00 – 13:00) na dvije lokacije , i to: Hotel Westin, Zagreb i hotel Diamant, Poreč.

Oba tečaja bit će održana u skladu s epidemiološkim preporukama koje će tog trenutka biti na snazi.

Zbog formiranja grupe, molimo sve zainteresirane da svoje prijave pošalju najkasnije do srijede 10.2.2021. na info@sommelier.hr.