Select Page

Sommelierski tečaj prve razine po novom programu

Obavještavamo Vas da će se, počev od 01. siječnja 2019., sommelierski tečajevi prve razine održavati po novom nastavnom programu kojeg je, početkom ove godine, usvojio Izvršni odbor HSK-a.

Tečaj će odsad  trajati 42 sata (prije 32), odvijat će se tijekom dva (prije jedan) vikenda a cijena novog tečaja iznosi 3.400 kuna + PDV  (prije 2700 kuna + PDV). U nastavnom programu značajno su proširena predavanja o pivi, kavi i destilatima a proširiti će se i neke teme za koje je izvršni odbor smatrao da nisu bile dostatno predstavljene.

Više o novom programu sommelierskog tečaja prve razine i o njegovom rasporedu možete saznati OVDJE.

 

Sommelierski tečaj treće razine i nova knjiga u Opatiji

Danas i sutra, 23. I 24.11.2018., završava četvrti i posljednji ciklus predavanja u sklopu sommelierskog tečaja treće razine koji se, u organizaciji HSK-a, održavao četiri uzastopna vikenda tijekom studenog u opatijskom hotelu Palace-Bellevue.
Predavači na tečaju su bili: dr. Donatella Verbanac, dr. Krešimir Mikinac, Danilo Skoko i Sergij Cesar.
Ovo je peti tečaj treće razine u organizaciji HSK-a a polaznici ovog tečaja po prvi su put koristili i novu knjigu u izdanju HSK-a: Hrana i vino.

 

Sommelierski tečaj treće razine i nova knjiga u Opatiji

Danas, 16.11.2018., nastavlja se treći ciklus predavanja u sklopu sommelierskog tečaja treće razine koji se, u organizaciji HSK-a, održava četiri uzastopna vikenda tijekom studenog u opatijskom hotelu Palace-Bellevue.

Teme kao što su – Voće i povrće; Gljive i tartufi te Začini, aromatično bilje, maslinova ulja i ocat, polaznicima će približiti Sergij Cesar, a predavanje, s praktičnim primjerima, o morskim ribama. školjkama i mekušcima održat će poznati ugostitelj, kuhar i ribar Danilo Skoko, vlasnik znamenite Bateline. Nakon upoznavanja namirnica, uslijediti  će predavanje o usklađivanju „morskih“ jela s vinom (S. Cesar i dr. K. Mikinac) a potom i praktično usklađivanje:  jelo-vino

Ovo je peti tečaj treće razine u organizaciji HSK-a a polaznici ovog tečaja po prvi će se puta moći koristiti i novom knjigom, u izdanju HSK-a: Hrana i vino.

Sommelierski tečaj treće razine i nova knjiga u Opatiji

Danas, 09.11.2018., nastavlja se drugi ciklus predavanja u sklopu sommelierskog tečaja treće razine koji se, u organizaciji HSK-a, održava četiri uzastopna vikenda tijekom studenog u opatijskom hotelu Palace-Bellevue.

Naša vodeća nutricionistica dr. Donatella Verbanac, polaznicima tečaja  približit će teme kao što su: Začini, aromatično bilje, maslinova ulja, ocat; Meso, divljač; Mesne prerađevine, suhomesnati proizvodi te Mlijeko, mliječni proizvodi i sirevi, a Sergij Cesar i dr. Krešimir Mikinac,  na praktičnim će primjerima, prikazati kako se predstavljene namirnice najbolje usklađuju s vinom.

Ovo je peti tečaj treće razine u organizaciji HSK-a a polaznici ovog tečaja po prvi se puta koristite i novom knjigom, u izdanju HSK-a:  Hrana i vino.

Sommelierski tečaj treće razine i nova knjiga u Opatiji

Jučer, 02.11.2018. u opatijskom hotelu Palace-Bellevue, započeo je sommelierski tečaj treće razine. Tečaj, kojem prisustvuje 15 kandidata, traje četiri vikenda uzastopce i završava didaktičkom večerom u nedjelju 25.11.2018. Predavači su dr. Donatella Verbanac, Sergij Cesar, dr. Krešimir Mikinac, Danilo Skoko i prof. Robert Perić. Ovo je peti tečaj treće razine u organizaciji HSK-a a polaznici ovog tečaja po prvi će se puta moći koristiti i novom knjigom, u izdanju HSK-a: Hrana i vino.

 

Ispit za polaznike sommelierskog tečaja 2. razine u Zagrebu

Najavljujemo ispit za polaznike sommelierskog tečaja druge razine u Zagrebu. Ispit će se održati u hotelu Academia, Tkalčićeva 88 u četvrtak 22.11.2018., s početkom u 10 sati.

Molimo sve zainteresirane koji žele pristupiti ispitu da svoj dolazak obavezno prijave OVDJE do četvrtka 15.11.2018.

Ispitu mogu pristupiti samo prijavljeni.