Select Page

Novosti

Vinogradarsko – vinarska geografija Istre

Danas, 2. lipnja 2021. održat će se cjelodnevna HSK radionica s temom Vinogradarsko – vinarska geografija Istre. Ovo je treća iz serije radionica koju HSK organizira za nastavnike Ugostiteljske Škole Opatija i partnerskih škola u sklopu projekta Regionalni centar...

Stručna radionica za potrebe Udruge OMH

Danas, 07. svibnja 2021. u 10:00 sati,  započela je trodnevna radionica s temom „Uvod u sommelierstvo“ u organizaciji HSK-a za potrebe Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Hrvatske. Prva dva dana radionice bit će održana online, a završni, praktični, dio – uz...

Sake Introductory Course  – Zoom video Webinar

Suwi Zlatić, austrijski sommelier, prvi i jedini certificirani sake edukator u Hrvatskoj organizira radionicu, na hrvatskom jeziku, pod nazivom Sake Introductory Course. Radionica je namijenjena zainteresiranima za Sake edukaciju i prvi je korak do profesionalnog Sake...

Prijave za Međunarodnu ASI diplomu za sommeliere

Association de la Sommellerie Internationale (ASI) objavio je poziv kandidatima koji žele polagati ispite za Međunarodnu ASI diplomu. Međunarodna ASI diploma ustanovljena je 2012. godine s ciljem usklađivanja sommelierskog znanja širom svijeta a vlasnicima diplome...

Sažetak aktivnosti u 2020.

Na kraju ove godine koju, vjerujemo, svi želimo što prije zaboraviti, evo u kratkim crtama sažetka naših ovogodišnjih aktivnosti. Održali smo pet tečajeva prve razine s ukupno 114 polaznika (dva puta Zagreb, Rovinj, Novigrad i Split). Na žalost, zbog epidemiološke...

Tečajevi i ispiti

Radionica za G3 Spirits

Danas, 28. svibnja 2021., u 16:00 sati u zagrebačkom će hotelu Westin, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, započeti trodnevna HSK radionica s temom Uvod u sommelierstvo. Radionica je organizirana za potrebe tvrtke G3 Spirits, prisustvovat će joj 14 djelatnika a...

Završeni sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču

Jučer, 7. ožujka završeni su sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču. Ovo su bili prvi sommelierski tečajevi u organizaciji HSK-a  realizirani tzv. hibridnom metodom. Prvi (teoretski) dio tečajeva, za sve sudionike, realiziran je putem ONLINE predavanja i...

Završen sommelierski tečaj prve razine u Požegi

Jučer, 27. veljače završen je sommelierski tečaj prve razine koji je održan u požeškom hotelu Zlatni lug. Tečaj je održan u organizaciji TZ Požeško-slavonske županije, a prisustvovalo mu je 24 polaznika. Predavači su bili: Mario Meštrović, mr. Franjo Francem i Darko...

Prvi sommelierski  tečaj – online

Danas, 26. veljače, završava prvi dio sommelierskog tečaja prve razine realiziran online nastavom. Online predavanja započela su u ponedjeljak, 22. i traju, svakodnevno, do petka 26. veljače, prati ih  56 polaznika a predavači su: dr. Krešimir Mikinac, Sergio Bile,...

Sommelierski tečajevi prve razine u Zagrebu i Poreču, od 22.veljače

Najavljujemo dva sommelierska tečaja prve razine u Zagrebu i u Poreču. Tečajevi će se odvijati hibridno: teoretski dio on line a praktični dio - s degustacijama, organoleptičkom analizom i posluživanjem - u hotelskim prostorima. On line tečajevi (prvi dio) započinju...

Galerije:

Nacionalna prvenstva
Regionalna prvenstva
Međunarodna natjecanja
Ostalo
Stručne knjige u izdanju HSK-a