JELO I VINO – TEHNIKA USKLAĐIVANJA
-
- lekcija 1: Jelo i vino, načela usklađivanja vina s jelom
- lekcija 2: Tehnika usklađivanja vina s jelom, izrada tabela
- lekcija 3: Jaja, maslac, umaci, masnoće, ulja
- lekcija 4: Začini, aromatično bilje, maslinova ulja, ocat
- lekcija 5: Žitarice, riža, kruh, tjestenine, kukuruz, palenta
- lekcija 6: Voće i povrće, svježe, priprema, konzervirano
- lekcija 7: Ribe, rakovi
- lekcija 8: Školjke, mekušci
- lekcija 9: Meso, divljač
- lekcija 10: Mesne prerađevine, suhomesnati proizvodi
- lekcija 11: Mlijeko, mliječni proizvodi, sirevi
- lekcija 12: Gljive, tartufi
- lekcija 13: Slastice, sladoled
- lekcija 14: Kakao, čokolada
- lekcija 15: Didaktična večera
UKUPNO: 80 sati ( predavanja, degustacije i vježbe) + 2 sata ( pismeni, praktični i usmeni) ispit
Za predavanja, degustaciju i vježbe predviđena su četiri vikenda po sljedećem rasporedu:
Petak:
predavanja od 16.00 do 18.00
degustacija od 18.00 do 20.00
Subota:
predavanja od 9.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00
degustacije od 11.00 do 13.00 i od 16.00 do 18.00
ručak od 13.00 do 14.00
Nedjelja:
predavanja od 9.00 do 11.00
degustacija od 11.00 do 13.00
Cijena tečaja: 810 € + PDV
Cijena literature: knjiga Hrana i vino 42,47 €
Prijava na listu zainteresiranih
Rasporedi tečajeva
HSK © 2024