Select Page

Prvenstvo sommeliera Dalmacije, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, održano je u petak 23. svibnja u sklopu Sajma vina i delicija ‘Vinski podrum 2014.’.

Domaćin natjecanja bio je hotel Park, a sponzori su: Slobodna Dalmacija, Jamnica d.d., Belje d.d., Laguna vina, Iločki podrumi, te vinari Senković, Bibich, Saint Hills, Baković i obitelj Mrgudić.

U eliminacijskom natjecanju sudjelovalo je 11 natjecatelja: Zrinka Crnjak, Ivan Zebić, Marko Dlaka, Josip Salapić i Pavao Marušić, svi iz hotela President u Solinu, Marko Šram, Palača Prijeko Palace – Dubrovnik, Igor Špiljak, Radisson Blu Resort – Split, Jurica Marčić, hotel Le meridien Lav – Split, Ivan Dodig, hotel Park – Split, Ante Šamija, hostel restoran Golly&Bossy – Split i Nikša Ćurin, hotel Adriana Sunčani Hvar – Hvar.

U finalu, pred publikom u Dioklecijanovoj palači, nadmetali su se: Jurica Marčić, hotel Le meridien Lav – Split, Marko Šram, Palača Prijeko Palace – Dubrovnik i Nikša Ćurin, hotel Adriana Sunčani Hvar – Hvar.

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u otvaranju pjenušca, predlaganju vina uz zadani menu, dekantiranju crvenog vina, prepoznavanju vina i alkoholnih pića.

Izvršni organizator Prvenstva bio je Siniša Koceić, regionalni povjerenik HSK-a za Dalmaciju a samo natjecanje koordinirao je i vodio Sandi Paris, voditelj edukacije HSK-a. Nadmetanje je bodovano po istim kriterijima po kojima se boduju i natjecatelji u nacionalnom prvenstvu sommeliera, a članovi ocjenjivačkog suda bili su: Franjo Francem, Sandi Paris, Siniša Koceić, Emil Perdec, Darko Lugarić, Mario Meštrović, Ivan Dropulić, direktor festivala VINOcom, Jozo Tomaš, director hotela Park, Dragan Baričić, F&Bmanager hotela Le meridien Lav Split i Alma Harašić Bremec, F&B manager hotela Split.

Konačni poredak je sljedeći: 1. Nikša Ćurin, 2. Jurica Marčić i 3. Marko Šram.

Nagrade najboljima uručili su  Franjo Francem, dopredsjednik HSK-a i Sandi Paris, voditelj edukacije HSK-a.

HSK Novosti

Prijavite se na naše novosti.

Uspješno ste se reijavili!