Select Page

Prvenstva i natjecanja

IMG_1125m Od 1996., kad je HSK organizirao Prvo prvenstvo sommeliera Hrvatske, kontinuirano se, svake godine, održavaju nadmetanja naših najboljih sommeliera. Pobjednici nacionalnih takmičenja predstavljaju Hrvatsku na svim europskim i svjetskim prvenstvima u organizaciji ASI-ja, krovne udruge sommeliera svijeta.

Četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava Hrvatske gospodin Sandi Paris sudjelovao je na dva europska prvenstva i na dva svjetska prvenstva, održanim u Beču i Montrealu.

Pobjednica 6. nacionalnog prvenstva, gospođa Daniela Kramarić na europskom prvenstvu Trophee Ruinart u Reimsu dobila je brojne pohvale, a na Prvenstvu istočne i srednje Europe u Sofiji osvojila je 1. mjesto. Predstavljala je Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu za sommeliere održanom u Grčkoj od 6. do 13. listopada 2004. godine, gdje se visoko rangirala.

U Reimsu na Trophee-u Ruinart, dva puta je nastupio i Emil Perdec, državni prvak 2004. i 2005.

Još jedan četverostruki prvak (2008.-2011.), gospodin Klaudio Jurčić iz Opatije, branio je hrvatske sommelierske boje na europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i u Čileu.

Filip Savić, iz rovinjske Maistre, predstavljao je hrvatske sommeliere na Svjetskom prvenstvu u Argentini 2016. te na Europskom prvenstvu 2017. u Beču, Austrija.

Tko će nas predstavljati na sljedećem Svjetskom sommelierskom prvenstvu, koje će se travnja 2019. održati u Antwerpenu (Belgija)?

4. prvenstvo sommeliera Dalmacije 2019.
Zadar – Petrčane, 30.4.2019.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Hotel Iadera Falkensteiner, Petrčane

1. dio, prednatjecanje

10:00 – 10:30 dolazak sudionika i početak natjecanja
10:45 – 12:15 pismeni ispit i opis vina
12:30 – 13:00 brunch pauza
13:15 – 13:45 ispravak vinske karte, prepoznavanje vina i ostalih pića

14:00 – 16:00 posjet vinariji Degarra i ručak

2. dio, finale

16:30 dolazak sudionika
16:45 proglašenje tri najbolje plasirana sommeliera
17:00 finalno natjecanje
19:00 cocktail party i proglašenje rezultata

Prijavnica

Ime i prezime (obavezno)

Kontakt Email (obavezno)

Godina i mjesto rođenja

Kontakt telefon

Adresa

Naziv, adresa i broj telefona radnog mjesta

Stručna sprema i radno mjesto

Članstvo HSK

Datum prijave

Ovim potvrđujem da sam suglasan sa Pravilnikom o provedbi natjecanja sommeliera

 

Prijaviti se mogu osobe koje rade u ugostiteljstvu najmanje jednu godinu sa završenom odgovarajućom srednjom stručnom spremom ili imaju položen ispit 1. razine za sommeliera.
Svi natjecatelji dužni su imati svoj vlastiti pribor (otvarač) i svoju uniformu.

Prijave se šalju zaključno sa 15. travnja 2019.

Hrana i vino

 

Priručnik za sommeliere

oglas-knjiga-sommelieri-195

Sa natjecanja