Select Page

Prvenstva i natjecanja

IMG_1125m Od 1996., kad je HSK organizirao Prvo prvenstvo sommeliera Hrvatske, kontinuirano se, svake godine, održavaju nadmetanja naših najboljih sommeliera. Pobjednici nacionalnih takmičenja predstavljaju Hrvatsku na svim europskim i svjetskim prvenstvima u organizaciji ASI-ja, krovne udruge sommeliera svijeta.

Četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava Hrvatske gospodin Sandi Paris sudjelovao je na dva europska prvenstva i na dva svjetska prvenstva, održanim u Beču i Montrealu.

Pobjednica 6. nacionalnog prvenstva, gospođa Daniela Kramarić na europskom prvenstvu Trophee Ruinart u Reimsu dobila je brojne pohvale, a na Prvenstvu istočne i srednje Europe u Sofiji osvojila je 1. mjesto. Predstavljala je Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu za sommeliere održanom u Grčkoj od 6. do 13. listopada 2004. godine, gdje se visoko rangirala.

U Reimsu na Trophee-u Ruinart, dva puta je nastupio i Emil Perdec, državni prvak 2004. i 2005.

Još jedan četverostruki prvak (2008.-2011.), gospodin Klaudio Jurčić iz Opatije, branio je hrvatske sommelierske boje na europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i u Čileu.

Filip Savić, iz rovinjske Maistre, predstavljao je hrvatske sommeliere na Svjetskom prvenstvu u Argentini 2016. te na Europskom prvenstvu 2017. u Beču, Austrija.

Tko će nas predstavljati na sljedećem Svjetskom sommelierskom prvenstvu, koje će se travnja 2019. održati u Antwerpenu (Belgija)?

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2019.
18. ožujak 2019. (Novigrad) i 3. travanj 2019. (Brtonigla)

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Prvi dio, eliminacije
Novigrad, hotel Maestral

Program izlučnog natjecanja

9:30 – 10:00 dolazak sudionika i početak natjecanja
10:00 – 11:00 pismeni ispit
11:00 – 11:15 pauza
11:15 – 11:30 opis vina
11:30 – 11:45 ispravak vinske karte

Prijavnica

Ime i prezime (obavezno)

Kontakt Email (obavezno)

Godina i mjesto rođenja

Kontakt telefon

Adresa

Naziv, adresa i broj telefona radnog mjesta

Stručna sprema i radno mjesto

Članstvo HSK

Participaciju u iznosu od 300,00 kuna plaća:

Datum prijave

Ovim potvrđujem da sam suglasan sa Pravilnikom o provedbi natjecanja sommeliera

 

Prijaviti se mogu osobe koje rade u ugostiteljstvu najmanje jednu godinu sa završenom odgovarajućom srednjom stručnom spremom ili imaju položen ispit 1. razine za sommeliera.
Svi natjecatelji dužni su imati svoj vlastiti pribor (otvarač) i svoju uniformu.

Prijave se šalju zaključno sa 10. ožujka 2019.

Hrana i vino

 

Priručnik za sommeliere

oglas-knjiga-sommelieri-195

Sa natjecanja