Prvenstva i natjecanja

IMG_1125m HSK je dosad organizirao devetnaest nacionalnih prvenstava za najboljeg sommeliera Hrvatske čiji su nas pobjednici predstavljali na tradicionalnim europskim prvenstvima Trophee Ruinart, koja se svake druge godine održavaju u Reimsu u Francuskoj, kao i na svjetskim prvenstvima, održavanim svake treće godine u nekoj od zemalja članica ASI-a.

Četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava Hrvatske gospodin Sandi Paris sudjelovao je na već dva europska prvenstva i na dva svjetska prvenstva, održanim u Beču i Montrealu.

Pobjednica 6. nacionalnog prvenstva, gospođa Daniela Kramarić na europskom prvenstvu Trophee Ruinart u Reimsu dobila je brojne pohvale, a na Prvenstvu istočne i srednje Europe u Sofiji osvojila je 1. mjesto. Predstavljala je Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu za sommeliere održanom u Grčkoj od 6. do 13. listopada 2004. godine, gdje se visoko rangirala.

Još jedan četverostruki prvak (2008.-2011.), gospodin Klaudio Jurčić iz Opatije, branio je hrvatske sommelierske boje na europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i u Čileu.

Priručnik za sommeliere

oglas-knjiga-sommelieri-195

Sa natjecanja

HSK Novosti

Prijavite se na naše novosti.

Uspješno ste se reijavili!