Prvenstva i natjecanja

IMG_1125m HSK je dosad organizirao devetnaest nacionalnih prvenstava za najboljeg sommeliera Hrvatske čiji su nas pobjednici predstavljali na tradicionalnim europskim prvenstvima Trophee Ruinart, koja se svake druge godine održavaju u Reimsu u Francuskoj, kao i na svjetskim prvenstvima, održavanim svake treće godine u nekoj od zemalja članica ASI-a.

Četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava Hrvatske gospodin Sandi Paris sudjelovao je na već dva europska prvenstva i na dva svjetska prvenstva, održanim u Beču i Montrealu.

Pobjednica 6. nacionalnog prvenstva, gospođa Daniela Kramarić na europskom prvenstvu Trophee Ruinart u Reimsu dobila je brojne pohvale, a na Prvenstvu istočne i srednje Europe u Sofiji osvojila je 1. mjesto. Predstavljala je Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu za sommeliere održanom u Grčkoj od 6. do 13. listopada 2004. godine, gdje se visoko rangirala.

Još jedan četverostruki prvak (2008.-2011.), gospodin Klaudio Jurčić iz Opatije, branio je hrvatske sommelierske boje na europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i u Čileu.

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

6. prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2017

20.3.2017. i 24.4.2017.
Novigrad, Brtonigla

6. prvenstvo sommeliera Istre I Kvarnera 2017.
Prvi dio, eliminacije
Novigrad, 20.3.2017.
Hotel Maestral

Izlučna natjecanja:

Svi natjecatelji dužni su imati vlastiti pribor (otvarač) i radnu uniformu.

09:30 – 10:00
Okupljanje i podjela šifri

10:00 – 11:00 ISPIT ZNANJA
Pismeni test od 50 pitanja

11:00 – 11:15 PAUZA

11:15 – 11:30 OPIS VINA
Slijepa degustacija
i pisani opis jednog vina

11:30 – 11:45 VINSKA LISTA
Ispravak vinske liste i prepoznavanje slika iz svijeta vina

Po završetku svih disciplina za sve kandidate organiziran je ručak u hotelu Maestral.

Prijavnica

Ime i prezime (obavezno)

Kontakt Email (obavezno)

Godina i mjesto rođenja

Kontakt telefon

Adresa

Naziv, adresa i broj telefona radnog mjesta

Stručna sprema i radno mjesto

Članstvo HSK

Participacija u iznosu od 300,00 kuna plaća

Datum prijave

Upišite kontrolni kod sa slike
captcha

Prijaviti se mogu osobe koje rade u ugostiteljstvu najmanje jednu godinu sa završenom odgovarajućom srednjom stručnom spremom ili imaju položen ispit 1. razine za sommeliera.
Svi natjecatelji dužni su imati svoj vlastiti pribor (otvarač) i svoju uniformu.

Prijave se šalju najkasnije do 15. ožujka 2017.

HSK © 2017

Priručnik za sommeliere

oglas-knjiga-sommelieri-195

Sa natjecanja