Select Page

Prvenstva i natjecanja

IMG_1125m Od 1996., kad je HSK organizirao Prvo prvenstvo sommeliera Hrvatske, kontinuirano se, svake godine, održavaju nadmetanja naših najboljih sommeliera. Pobjednici nacionalnih takmičenja predstavljaju Hrvatsku na svim europskim i svjetskim prvenstvima u organizaciji ASI-ja, krovne udruge sommeliera svijeta.

Četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava Hrvatske gospodin Sandi Paris sudjelovao je na dva europska prvenstva i na dva svjetska prvenstva, održanim u Beču i Montrealu.

Pobjednica 6. nacionalnog prvenstva, gospođa Daniela Kramarić na europskom prvenstvu Trophee Ruinart u Reimsu dobila je brojne pohvale, a na Prvenstvu istočne i srednje Europe u Sofiji osvojila je 1. mjesto. Predstavljala je Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu za sommeliere održanom u Grčkoj od 6. do 13. listopada 2004. godine, gdje se visoko rangirala.

U Reimsu na Trophee-u Ruinart, dva puta je nastupio i Emil Perdec, državni prvak 2004. i 2005.

Još jedan četverostruki prvak (2008.-2011.), gospodin Klaudio Jurčić iz Opatije, branio je hrvatske sommelierske boje na europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera u Italiji, Francuskoj, Mađarskoj i u Čileu.

Filip Savić, iz rovinjske Maistre, predstavljao je hrvatske sommeliere na Svjetskom prvenstvu u Argentini 2016. te na Europskom prvenstvu 2017. u Beču, Austrija.

Tko će nas predstavljati na sljedećem Svjetskom sommelierskom prvenstvu, koje će se travnja 2019. održati u Antwerpenu (Belgija)?

22. Prvenstvo sommeliera Hrvatske
Mali Lošinj, 22. i 23. listopad 2018.
Hotel Bellevue Lošinj *****

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Program natjecanja

Ponedjeljak, 22. listopad
Izlučno natjecanje

do         12.00 Dolazak natjecatelja
12.00 – 14.00 Ručak
14.00 – 14.30 Okupljanje sudionika i dodjela šifri
14.30 – 16.30 Pismeni test znanja i opis dva vina
16.30 – 18.00 Godišnja skupština HSK
18.00 – 20.00 Predavanje s degustacijom: Single Malt Scotch Whisky by Marin Nekic
20.00 – 21.30 Buffet večera
od         22.00 After dinner party Augusta wine & champagne bar

Utorak, 23. listopad
Polufinalno i finalno natjecanje

08.00 – 10:00 Doručak
10.00 – 12.00 Proglašenje polufinalista i polufinalno natjecanje
12.00 – 13.00 Ručak
13.00 – 15.00 Masterclass vinska radionica
15.00 – 17.00 Posjet Muzeju Apoksiomena
17.00 – 19:00 Proglašenje finalista i finalno natjecanje
19.00 – 20.00 Prezentacija sponzora * Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
20.00 – 22.00 Svečana večera
od         22.00 After dinner party Augusta wine & champagne bar

Uvjeti i plaćanja

  1. Članovima HSK omogućeno je sudjelovanje u svim aktivnostima 22. i 23. listopada po jedinstvenoj cijeni za paket od 890,00 kuna + pdv

U cijenu paketa je uračunato:

  • puni pansion u dvokrevetnoj sobi* 22. listopada u hotelu Bellevue
  • polupansion u dvokrevetnoj sobi* 23. listopada u hotelu Bellevue
  • predavanje Whisky – Single Malt
  • masterclass vinska radionica
  • posjet Muzeju Apoksiomena
  • svečana večera 23. listopada u 20:00
  • korištenje bazena sa grijanom morskom vodom, SPA zone i WI-FI
  1. Noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi* 21.10. (za korisnike paketa) iznosi 330,00 kn+pdv
  2. Cjenik za vanjske goste (nečlanovi HSK-a) možete naći OVDJE.
  3. Sve dodatne troškove gosti plaćaju sami na licu mjesta
  4. Plaćanje temeljem predračuna najkasnije do 10. listopada 2018.

Prijavnica

Ime i prezime (obavezno)

Kontakt Email (obavezno)

Godina i mjesto rođenja

Kontakt telefon

Adresa

Naziv, adresa i broj telefona radnog mjesta

OIB tvrtke (ukoliko tvrtka plaća troškove)

Stručna sprema

Članstvo HSK

Boravak u hotelu:

Dodatni zahtjevi:

Troškove će temeljem predračuna, podmiriti:

Datum prijave

Ovim potvrđujem da sam suglasan sa Pravilnikom o provedbi natjecanja sommeliera

 

Svi natjecatelji dužni su imati svoj vlastiti pribor (vadičep) i svoju uniformu.
Prijave se šalju zaključno sa 10. listopadom 2018.

Priručnik za sommeliere

oglas-knjiga-sommelieri-195

Sa natjecanja